Никола Стоянов отвърна на Нинова: Не ме е питала за язовир "Огоста", само веднъж съм отсъствал от парламента

2314
Никола Стоянов отвърна на Нинова: Не ме е питала за язовир "Огоста", само веднъж съм отсъствал от парламента
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на икономиката Никола Стоянов отвърна на обвиненията на Корнелия Нинова с публикация във Facebook-профила си. Лидерът на БСП го определи като „заплаха за националната сигурност" за това, че задвижил процес за германска инвестиция от 1 млрд. за фотоволтаичен парк върху язовир „Огоста“, а там имало рискови обекти и защитени зони. Освен това Нинова обвини Стоянов, че два месеца се крие от парламентарен контрол.

Той определи думите ѝ като „неистини“. „Изнесе поредната манипулация, която показва как „свободно“ борави с информация по всички теми, но която може да въведе в заблуждение българското общество. Истината е, че за тези 8 седмици, в които работи Народното събрание, от парламентарен контрол съм отсъствал един-единствен път. При това информирах председателя на Парламента три дни по-рано, а поводът бе планирана важна среща със стратегически чуждестранен инвеститор и посланика на страна - член на ЕС, който го придружаваше. Във всички останали случаи съм бил на разположение на народните представители, но те са преценили да изслушат други министри в рамките за времето за парламентарен контрол“, написа Стоянов.

Германска компания иска да изгради соларен мегапарк върху яз. Огоста

Германската компания Profine Energy GmbH, за която стана известно, че е заявила инвестиционен интерес за близо 1 млрд. евро у нас, иска...

„До този момент поставените към мен устни питания и въпроси са общо 7 (седем). А не десетки, както г-жа Нинова си измисли днес. Всъщност едва 2 от тях са зададени от нея и никое не касае язовир „Огоста““, допълни той, без да коментира казуса.

Добави, че през този период участвал на два блиц-контрола в Комисията по икономическа политика и иновации, където всеки неин член е можел да зададе всякакви питания за дейността на министерството, което ръководи. На тези заседания са присъствали народни представители от БСП и Нинова е имала всички възможности чрез тях да постави своите въпроси, твърди Стоянов.

Служебният министър припомни, че е предоставил справки, като например, че за периода, в който Корнелия Нинова е била министър на икономиката и индустрията, са изплатени близо 800 000 лв. обезщетения на освободени от нея служители. Също и че по нейно време в системата на ведомството били сключени договори за адвокатски услуги с една определена кантора за над 400 000 лв.

„В заключение бих искал да успокоя г-жа Нинова, че към момента (за разлика от предходен момент на управление на министерството) се спазват всички законови разпоредби. Затова и никой инвеститор (независимо дали е чужд или български) не може да заобиколи нито една процедура или законово изискване. Надявам се съвсем скоро да имам възможността да отговоря на всички поставени въпроси към мен в пленарна зала. Дотогава очаквам да не се спекулира по мой адрес, като се злоупотребява с трибуната на Народното събрание. Защото днешното поведение на г-жа Нинова силно напомня за един афоризъм на Марк Твен: „Аз не съм от онези хора, които, изказвайки мнение, се ограничават до фактите““, завърши Никола Стоянов.

Икономическият министър: Заради успеха с "Лукойл" се появи ревност срещу нас

Заради нашия успех с "Лукойл" се появи ревност. Защо другите не са го направили, не знам. Това каза служебният министър на икономиката ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика