X
 
 

Нова държавна агенция с 39 служители ще се грижи за пътната безопасност

6766 2
photo of Нова държавна агенция с 39 служители ще се грижи за пътната безопасност
Снимка: БГНЕС
Министерски съвет публикува за обществено обсъждане постановлението за новата държавна структура с 39 щатни бройки, която ще предлага мерки и решения за повишаване на пътната безопасност.

Основната цел на Националната стратегия за подобряване на безопасността на движението по пътищата на Република България за периода 2011-2020 г. е значително намаляване на броя на загиналите и ранените при пътнотранспортни произшествия.

Българите масово недоволни от пътната безопасност у нас

Качеството на пътищата у нас също се оценява ниско, а българите очевидно търсят нов модел по отношение на пътната безопасност. Това соч...

Държавната агенция за пътна безопасност към администрацията на Министерския съвет ще разработва, координира и контролира провеждането на политиката по пътна безопасност в България, като се предвижда да поеме част от контролните функции на различните институции, между които е споделена отговорността за пътната безопасност към настоящия момент.

Специализираното звено ще събира обективни данни и ще осъществява постоянен мониторинг на постигнатите резултати и ефективността на предприетите мерки, като наред с това ще организира и провежда научноизследователска дейност, информационни и образователни кампании, както и ще извършва консултации с гражданското общество, бизнеса, академичните и научни среди.

Предстои да бъде извършен задълбочен анализ с оглед хоризонталния характер на политиката за пътна безопасност и обществената ѝ значимост преди да се пристъпи към промени в законодателството.

Със създаването на Агенцията се цели отстраняване на основните недостатъци на досегашния модел на провеждане на политиката по пътна безопасност, а именно недостатъчно взаимодействие и координация между институциите, недостатъчна синхронизация на данните и липса на системен анализ на причините за пътнотранспортните произшествия и ефекта от въведените мерки, недостатъчно взаимодействие с обществото, бизнеса и научните среди.

МРРБ: Над 660 млн. лева са инвестирани в пътна безопасност за 10 г.

За последните десет години над 660 млн. лв. са инвестирани по републиканските пътища за подобряване на инфраструктурата, свързана с о...

Структурирането на Агенцията ще бъде извършено с компенсирани промени в рамките на общата численост на администрацията. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

2 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  •   1 преди 7 месеца Профил на трол?
    Още 39 рушветчии на гърба на данъкоплатците.
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
    Потенциални гласоподаватели на ГЕРБ заедно със семействата им и роднините. Капка по капка вир прави.
    : 0 !
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 16 юни

Овен Тази неделя ще премине под знака на съгласието и взаимното разбирателство. Много хубаво не е на хубаво, така че внимавайте да не се договорите...

missing image
Босна прехвърля мигранти близо до миниран район

ООН в Босна и Херцеговина съобщи, че властите в страната са прехвърлили 282 мигранти в палатков лагер близо до район с мини, останали от войната...