X
 
 

Нова държавна агенция с 39 служители ще се грижи за пътната безопасност

2444 2
photo of Нова държавна агенция с 39 служители ще се грижи за пътната безопасност
Снимка: БГНЕС
Министерски съвет публикува за обществено обсъждане постановлението за новата държавна структура с 39 щатни бройки, която ще предлага мерки и решения за повишаване на пътната безопасност.

Основната цел на Националната стратегия за подобряване на безопасността на движението по пътищата на Република България за периода 2011-2020 г. е значително намаляване на броя на загиналите и ранените при пътнотранспортни произшествия.

Българите масово недоволни от пътната безопасност у нас

Качеството на пътищата у нас също се оценява ниско, а българите очевидно търсят нов модел по отношение на пътната безопасност. Това соч...

Държавната агенция за пътна безопасност към администрацията на Министерския съвет ще разработва, координира и контролира провеждането на политиката по пътна безопасност в България, като се предвижда да поеме част от контролните функции на различните институции, между които е споделена отговорността за пътната безопасност към настоящия момент.

Специализираното звено ще събира обективни данни и ще осъществява постоянен мониторинг на постигнатите резултати и ефективността на предприетите мерки, като наред с това ще организира и провежда научноизследователска дейност, информационни и образователни кампании, както и ще извършва консултации с гражданското общество, бизнеса, академичните и научни среди.

Предстои да бъде извършен задълбочен анализ с оглед хоризонталния характер на политиката за пътна безопасност и обществената ѝ значимост преди да се пристъпи към промени в законодателството.

Със създаването на Агенцията се цели отстраняване на основните недостатъци на досегашния модел на провеждане на политиката по пътна безопасност, а именно недостатъчно взаимодействие и координация между институциите, недостатъчна синхронизация на данните и липса на системен анализ на причините за пътнотранспортните произшествия и ефекта от въведените мерки, недостатъчно взаимодействие с обществото, бизнеса и научните среди.

МРРБ: Над 660 млн. лева са инвестирани в пътна безопасност за 10 г.

За последните десет години над 660 млн. лв. са инвестирани по републиканските пътища за подобряване на инфраструктурата, свързана с о...

Структурирането на Агенцията ще бъде извършено с компенсирани промени в рамките на общата численост на администрацията. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

2 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  •   1 преди 3 месеца Профил на трол?
    Още 39 рушветчии на гърба на данъкоплатците.
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
    Потенциални гласоподаватели на ГЕРБ заедно със семействата им и роднините. Капка по капка вир прави.
    : 0 !
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Михаела Филева проговори за отношенията ...

Михаела Филева излезе с официална позиция относно спекулациите, че има интимни отношения с най-добрия ни тенисист Григор Димитров. Певи...

Последно в Актуално