Нова Република пред бизнеса в Пловдив: Ние ще ви защитим от голямата крадлива коалиция

2745
Нова Република пред бизнеса в Пловдив: Ние ще ви защитим от голямата крадлива коалиция

Водачът на листата на Нова Република в Пловдив и Пловдив-област Дани Каназирева обяви пред представители на бизнеса, че дясното обединение си поставя като основна цел освобождаването на фирмите от корупцията и рекета върху тях. На въпросите на бизнеса отговаряха и лидерите на Нова Република Радан Кънев, Трайчо Трайков и Мартин Димитров.

„Всички обещават и говорят за социални придобивки, но парите първо трябва да ги изработи бизнесът. Затова целта на Нова Република е да премахнем притискането на бизнеса, да спрем партийните назначения и да улесним бизнеса в комуникацията му с институциите“, каза Каназирева.

„Веднага ще отменим данък „Уикенд“, който тормози малкия и средния бизнес. Ще въведем изцяло електронно управление, за да може всеки бизнес да контактува с администрацията през компютъра, а не през гишето“, продължи Каназирева.

Трайчо Трайков каза пред бизнеса в Пловдив, че Нова Република не участва в състезанието по популизъм. „Ние сме заложили съвсем конкретни неща, които се базират на нашия опит. Това са напълно възможни мерки. След като сме сметнали ефекта, сме остойностили и резултатите“.

„Ние предлагаме две неща – едното е прекратяване или драстично ограничаване на кражбите. Второто е свобода пред бизнеса да създава благоденствие. По първата линия - 1-2 милиарда годишно е сметката от картелите. Тези пари се взимат от нас основно от картела при горивата, но не само. След това са обществените поръчки – 2-3 милиарда лева се дават за подкупи годишно. Това е проблем, но не е единственият проблем – това убива конкуренцията“, обясни Трайков.

Десният лидер допълни и другите мерки – въвеждане на принципа на мълчаливото съгласие и пълна електронизация на управлението. Трайков призова и всички политически сили да подкрепят европейското бъдеще на България.

Мартин Димитров припомни, че първият законопроект за въвеждане на плосък данък е бил внесен от него.

„Когато има проблем с малкия и средния бизнес, веднага се обаждат на мен. Когато Горанов тръгна да национализира втория пенсионен стълб, дойдоха при нас и го спряхме. Когато се заговори за вдигане на данъци, пак бизнесът търси нас. И аз на шега казвам: Когато има проблем, не ни забравяте. Когато има избори, пак не ни забравяйте“, продължи Димитров.

Той спомена и внесените законопроекти за данъчните складове, които ще разбият картела на пазара на горива.

Председателят на Нова Република Радан Кънев каза, че това, което ги събира с Трайчо Трайков, Мартин Димитров и Дани Каназирева, е смелостта им да казват истината. Той припомни класическите примери за кражби и корупция на най-високо държавно и междудържавно ниво – АЕЦ „Белене“ и КТБ.

„6 милиарда лева на данъкоплатците са извадени, за да се покрият загубите. А сега дори планират краденето от „Белене“ да продължи. Част от банките в момента в България се управляват както се управляваше КТБ – т.е. в интерес на собствениците си и партийните си покровители“, каза Кънев.

Лидерът на ДСБ описа схемите в Агенция „Пътна инфраструктура“ - „пълна свързаност между ГЕРБ, БСП и ДПС“. Радан Кънев спомена още, че няколко големи фирми събират боклука в най-големите градове, но харчат много по-малко от събраното от такса смет.

Стоил Яков: Политическите мишки не могат да се наричат десни

В Нова Република са единствените, които не са жертвали принципите си заради самоцелна власт. Всички други са се наврели под масата на Б...

„От години насам всички знаят кои са общинските съветници на боклукчийската мафия. И тия хора купуват гласове редовно“, даде пример Кънев.

Радан Кънев още веднъж предупреди, че се готви голяма крадлива коалиция – всички искат да са на трапезата.

„И имат наглостта да ни сочат с пръст и да питат: А вие защо се цепите? Защо страните от колектива? Как да бъдеш заедно с тези! Защото само ние не искаме да сме в схемата. Но затова е важно Нова Република да има силна група в парламента, за да може, когато започнат да мачкат наред, хората и бизнесът да имат кой да ги защити“.

Радан Кънев още веднъж се ангажира с провеждане на правосъдна реформа по румънски модел.

„Ако бяхме реформирали правосъдието си, днес всички тези сътрапезници щяха пак да са сътрапезници, само че не на държавната софра, а в столовата на Пазарджишкия затвор. Да дрънкат алпаката там!“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика