Новите зам.-министри на отбраната са Пламен Йорданов и Александър Петков

2576
 Новите зам.-министри на отбраната са Пламен Йорданов и Александър Петков

Пламен Йорданов и Александър Петков са назначените заместник-министри на отбраната със заповед на министър-председателя Стефан Янев. Постовете си на заместник-министри в Министерството на отбраната освободиха Атанас Запрянов и Анатолий Величков, съобщиха от МО.

Пламен Йорданов е роден на 23 март 1965 г. в гр. Плевен, където през 1983 г. завършва Средно спортно училище. През 1988 г. се дипломира като магистър във ВНВВУ „Г. Бенковски“ по специалността „Експлоатация и ремонт на радиотехническите средства“. Военната си служба започва във военно формирование 32 710 – Доброславци през септември 1988 г. До 1997 г. преминава през различни командни длъжности в областта на комуникационното и навигационното осигуряване на полетите на авиобаза Доброславци. През 1999 г. завършва с отличен успех Военна академия „Г. С. Раковски“. В периода от 1999 г. до 2004 г. заема експертни и ръководни длъжности в областта на комуникационната, информационната и навигационната поддръжка на системата за командване и управление на системата за противовъздушна отбрана. През 2004 г. е назначен в Съвместното оперативно командване като до 2021 г. заема експертни и ръководни длъжности в областта на командването и управлението на съвместните операции. През 2008 г. завършва Висш щабен курс, а през 2012 г. и Генерал-щабен курс във Военна академия „Г. С. Раковски“ като магистър по „Стратегическо ръководство на Въоръжените сили“ и е първенец на випуска. Освободен е от военна служба на 22 март 2021 г. със заповед на министъра на отбраната. Пламен Йорданов владее английски и руски език.

Хакнаха Фейсбука на отбраната

Фейсбук страницата на Министерството на отбраната „Bulgarian Armed Forces“ е компрометирана от хакерска атака. За това ала...

Александър Петков е роден на 12 септември 1968 г. в гр. София. Дипломира се в УНСС като магистър по финанси и банково дело през 1994 г. По-късно завършва право в Института за следдипломна квалификация към УНСС, Център за икономика и управление. От края на 2017 г. до момента на заемането на поста „заместник-министър на отбраната“ работи в редица търговски дружества, сред които „Снабдяване и търговия – МО“ ЕООД и „Български енергиен холдинг“ ЕАД. Бил е директор за връзки с инвеститорите и финансово планиране в „Кепитъл Консепт Лимитед“ АД, съдружник и консултант във „Финансово-правна къща“ ООД и „Юнифайт Партнерс Груп“ ООД, както и генерален мениджър (управител) на „Блом България“ ЕООД. През своята трудова практика е заемал експертни длъжности в няколко дружества, работещи на пазарите за ценни книжа, бил е мениджър на високи позиции в дружества от застрахователния и инвестиционния сектор. Александър Петков е бил директор „Финанси и инвестиции“ в застрахователна и животозастрахователна компания „Български имоти“ АД и ръководител на отдел „Ликвидност“ в Инвестиционен посредник „Позитива“ АД, София. Владее английски и руски език.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика