Новото лице на ВСС обеща да си покаже телефона, не каза кога

3324
Новото лице на ВСС обеща да си покаже телефона, не каза кога
Снимка: БГНЕС

Г-н Христо Иванов ме провокира. Това заяви в ефира на БНТ новото лице на Висшия върховен съвет (ВСС) Димитър Узунов. Изненадващо той беше избран набързо вчера (20 януари) на мястото на Соня Найденова, след като от няколко месеца насам излизат разпечатки от разговорите на съдия Владимира Янева със съдия Румяна Ченалова и Янева сочи точно Узунов за връзката на Бойко Борисов с ВСС. Узунов е член на съвета, избран по предложение на премиерския съветник Янев Янев и се подозира, че той е пратил SMS-а до Бойко Борисов, с който го уведомява, че председателят на ВКС Лозан Панов е поискал от Съвета отново да призове Борисов заради „Яневагейт”.

Узунов обяви, че във въпросния ден от 9:30 до 12:15 не е имал комуникация с никого. Не ме притеснява да покажа разпечатка – ще я обявя, да видя тогава реакцията на г-н Иванов, добави той, визирайки че точно бившият правосъден министър посочи името му като "изпращач" на SMS-а.

Найденова: SMS-скандалът едва ли е единствена причина за промените във ВСС

SMS-скандалът и решението за разпечатка на телефонните разговори на членовете на Висшия съдебен съвет е първата асоциация, но едва ли т...

Не мога да гадая кой е автор на SMS-а – може да е от ВСС, може да не е. Искам да кажа и, че прозрачността в работата на Съвета въобще не е малка. Но смятам, че може да се разшири още – да се предават заседанията онлайн, добави Узунов.

Попитан за отношенията му с Яне Янев, Димитър Узунов каза, че просто Янев го е предложил. За Соня Найденова коментира, че „не е лесно да си деен”. Тя ще продължи да работи, заяви новото лице на ВСС.

Искам да помоля да се престане с критиките към отделни съдилища, искам да бъде показано кой е пратил SMS на Бойко Борисов, каза още Димитър Узунов. Той обеща и да се оттегли, ако „не може да понесе целия товар”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика