Партията на Георги Кадиев ще носи името "Нормална държава"*

2330
Партията на Георги Кадиев ще носи името "Нормална държава"*
Снимка: БГНЕС

Новият политически проект на Георги Кадиев ще се казва "Нормална държава", каза самият той на пресконференция.

"За нас разделението в обществото вече не е толкова ляво срещу дясно, колкото честни срещу нечестни, корумпирани срещу некорумпирани – ние срещу тях", каза Кадиев, обосновавайки името на своя проект.

По думите му, именно това - "Нормална държава", искат гражданите и това им липсва най-много.

"Наблюдаваме сплав между управляващи и задкулисие, която унищожава държавата – като една сградата, обхваната от мухъл, която не може просто да боядисате. Кръпките не работят, историческите компромиси по-скоро убиват държавата, отколкото й помагат", каза Кадиев, цитиран от Topnovini.bg.

Кадиев е убеден, че ще се стигне до предсрочни парламентарни избори, а решението за президент ще зависи от резултата на предсрочния вот, допълни още той.

Кадиев прави партия с нови лица

Правя нов политически проект, защото не искам някой ден нашето поколение да е последното, което изпраща децата си в чужбина и закрива д...

Нямам намерение да отцепвам от когото и да е – но разбира се, не забранявам на никой да се присъедини към нас. „Аз обичам хората на БСП, голяма част от живота ми мина там. Не обичам ръководството, но това е друг въпрос. Вече сме на друг етап обаче, не на ляво и дясно. Партията ще бъде прогресивна, проевропейска, модерна“, допълни той.

И отрече за възможност за обединение с другите проекти, отцепили се от БСП - АБВ и "Движение 21".

Кадиев си поставя за цел възстановяването на средната класа в България. "Тя е гръбнакът на обществото, защото тя е тази, която не се продава за 50 лева на избори", категоричен е той. Кадиев иска и връщане на гурбетчиите, като е подготвил специален план за това, включващ дори заплащането на разходите по връщането на част от тях.

Сред плановете му са и нова роля на държавата в икономиката - "не да строим комунизъм обаче", уточни Кадиев. И допълни, че е нужно държавата да започне да инвестира в тежката индустрия, промишленото производство и западналите региони на страната. Както и в прохождащи фирми.

На въпрос дали новата партия ще има кандидат за президент, Кадиев заяви увереност в провеждането на предсрочни парламентарни избори преди вота за държавен глава. И обясни, че първо иска да види резултата на партията на тези предсрочни избори.

Според Кадиев Слави Трифонов помага на отвратителните в парламента

"Когато Слави говори, че всички в парламента са отвратителни, всъщност помага на отвратителните и неглижира тези, които се опитват нещо...

До Кадиев застанаха лица, непознати досега на обществеността - Дейвид Славчев (актьор), Владислав Тодоров (общински съветник в СОС), Анелия Иванова (доскорошен служител в ЕП) и Върбан Върбанов (юрист).

"Нямам нужда от проект, за да продължа в политиката. Най-лесно е да емигрирам, живял съм 15 години зад граница. За 10 години в политиката успях да се опазя от корупционни скандали и участие в решения, от които да се срамувам. Искам да предам това на този политически проект – никаква зависимост от олигархични, феодални модели", каза той в отговор на въпрос

Кадиев уточни, че съвсем скоро ще започнат обиколки в страната за събиране на нужните подписи. До май месец той се надява документите вече да бъдат подадени в съда и до септември партията да има регистрация. Заради възможността от предсрочните избори обаче, Кадиев изрази надежда, че до началото на лятото партията ще бъде готова избори. "Кога ще са те, зависи от нервите на Борисов", смята той.

Във връзка с последните скандали около ДПС, депутатът заяви още, че турският посланик у нас е трябвало да бъде отзован заради намеса в политиката на страната ни. Като "унижение за българската държава" Кадиев определи решението на Лютви Местан да се скрие в турското посолство в края на миналата година.

*Обновена в 12:37 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com