Павлова: Общините не бяха готови да се справят със снега

8392
Павлова: Общините не бяха готови да се справят със снега
Снимка: БГНЕС

Общините не бяха готови. Кметовете не бяха създали необходимата организация и мобилизация за това поддържащата техника да е на място. Това каза от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова.

За всички машини, за които имат ангажимент да поддържат републиканската пътна инфраструктура, са били по опорните си пунктове така, както е записано в указанието. „Всички машини бяха заредени с гориво, а при тези, които не успяха да заредят, докато дойдат генераторите по бензиностанциите, екипите от другите пътни управления доставяха това гориво с туби”, уточни министърът, цитирана от агенция "Фокус".

Павлова: Спокойно! Държава е тук. Готвим се за топенето на снега

Държавата е тук, държавата е на мястото си. Важното е да се обединим и да намерим начин да се синхронизираме и да работим заедно, а не ...

„Организацията е осъществена”, подчерта министър Павлова и обясни, че инж. Дончо Атанасов, АПИ е бил три дни в Област Смолян и лично е осигурил фирмите в Смолянска област да си помагат и да си носят гориво.

„Друг е въпросът, че имаме общини, които са наели такива фирми, които нямат нито достатъчно техника, нито техниката е проходима, нямаше шофьори и горива, но това е проблем, който те можеха да споделят с нас. Трябва да подобрим координацията с местните власти и да ги подкрепим, за да се справят по-добре в трудности като тази”, подчерта министър Павлова.

„Ще предоставим нашите указания към снегопочистващите фирми и сме готови да съдействаме с цялата експертиза, която имаме”, каза още Лиляна Павлова.

Над 950 машини са работили в засегнатите райони. Това каза още министърът на регионалното развитие и благоустройство по време на изслушването за действията и мерките, предприети от държавните органи и институции във връзка с преодоляването на бедственото положение в Кърджалийска, Смолянска и Хасковска област, предизвикано от обилните снеговалежи в периода 6-10 март 2015 г.

Павлова предупреди - пет големи области изобщо не са готови за зимата

На този етап нещата в правителството са подредени. Не знам защо френският посланик г-н Касвие Лапер дьо Кабан се опасява от структурата...

В действията по преодоляване на бедствието са участвали служителите на пътноподдържащите фирми, пожарникари, служители на Гражданска защита, военни, специалисти от енергийните дружества, информира БТА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com