Пеевски: Ще се явя в прокуратурата, но да се яви и Слави Трифонов

8624
Пеевски: Ще се явя в прокуратурата, но да се яви и Слави Трифонов
Снимка: БГНЕС

Ще се отзова на призоваването ми за пореден път в прокуратурата, защото спазвам законите. Това заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски, след като тази сутрин главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че трябва да бъде разпитан. Причината са твърдения на бившата съдийка Румяна Ченалова, че Пеевски е бил близък с екс председателката на СГС Владимира Янева и има влияние върху съдебната система.

Пеевски обяснява, че не е гледал интервюто на Цацаров по Нова тв, защото не гледа телевизия. "Не ми е ясно какви са формалните основания да бъда викан точно аз по твърденията на Ченалова. Това ще бъде поредното ми призоваване. Вече бях викан многократно по сигнали и доноси на "Протестна мрежа", в които нямаше никакво основание", коментира депутатът пред близката до него агенция ПИК.

Димитър Узунов: Голяма легенда е, че Пеевски е назначавал магистрати

Това е голяма легенда, заяви представляващият Висшия съдебен съвет (ВСС) Димитър Узунов в ефира на Нова телевизия относно думите на уво...

"От това, което чета по медиите, е наистина скандално, че лицето Слави Трифонов все още не е призовано на разпит в прокуратурата и не му е потърсено обяснение за заплахите към собственика на Вашата медия (Недялко Недялков - бел.ред) и редакционния екип. Странно е, че прокуратурата не търси отговорност на Иво Прокопиев във връзка със сигналите, които са подавани срещу него от държавните институции. Искам да призова главният прокурор да мери с еднакъв аршин и да съди обективно. Призовавам го както аз ще се явя на разпит, така светкавично да извика на разпит и Слави Трифонов и Иво Прокопиев поради причината, че всички сме равни пред закона", допълва Пеевски.

Според него след днешния ден е станало ясно, той няма "никакво влияние върху прокуратурата и цялата съдебна система, както някои се опитваха да внушават".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика