Плевнелиев: Кандидатурата за шеф на ДАНС ще бъде одобрена

10560
Плевнелиев: Кандидатурата за шеф на ДАНС ще бъде одобрена
Снимка: БГНЕС

Посвещавам тази награда на стотиците кметове, на шестте български региона и на институциите, които наистина разбраха най-важното – кметовете, регионите и министерствата да работят заедно, да споделят общи приоритети и да подадат ръка на хилядите проекти, които нашите региони реализират, в синхрон с европейските приоритети. Това каза президентът Росен Плевнелиев в Австрия, след като беше удостоен на тържествена церемония в австрийския град Санкт Пьолтен с престижната награда ERI prix за заслуги към съхранението на многообразието и равнопоставеността на регионите по пътя към обединена Европа.

Пред журналисти Плевнелиев оцени позитивно кандидатурата на Димитър Георгиев за председател на Държавната агенция „Национална сигурност“, информира прессекретариатът на държавния глава. Президентът добави: "Тази кандидатура не е изненада и след като приключи процедурата в президентската институция, тя ще бъде одобрена".

Плевнелиев: Не съм съгласен с Борисов за ДАНС

„Не мога да се съглася с положителната оценка на работата на председателя на Държавна агенция „Национална сигурност". От аф...

Кандидатурата, предложена днес от правителството, е съгласувана по време на разговора му с министър-председателя Бойко Борисов, в рамките на проведените от държавния глава политически консултации с парламентарно представените партии.

Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”, от където има магистърска степен по икономика. От октомври 1995 г. до ноември 2005 г. работи като разузнавач и инспектор в Националната служба за сигурност при МВР, съобщават от правителствената пресслужба.

След това става съветник на главния секретар на МВР с ранг на полицейски комисар. От ноември 2006 г. до януари 2011 г. е директор на дирекция „Международно оперативно полицейско сътрудничество”, след което – до 28 май 2013 г. заема поста заместник-министър на вътрешните работи. В периода октомври 2013 г. – април 2014 г. е консултант по въпросите на сигурността на Телекомуникационна компания „Глобул”, а от 1 май 2014 г. заема длъжността директор по сигурност на Комуникационна компания „Теленор България”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика