Почти 24 млн.лв. са дадени за военната авиация през 2015 г.

1910
Почти 24 млн.лв. са дадени за военната авиация през 2015 г.
Снимка: БГНЕС

23,7 млн.лв. са похарчени за военната авиация на Българската армия през 2015 г. Това посочва в писмен отговор на депутатски въпрос министърът на отбраната Николай Ненчев, съобщи БГНЕС.

Общо 68,22 млн.лв. са били капиталовите разходи на военното министерство през миналата година.

България остава без пилоти

За авиобранша назряващ проблем е финансово непосилното първоначалното обучение на пилоти и недостигът на такива. 2017 година и годините...

Близо 24-те милиона лева са отишли за възстановяването на летателната годност, интегрирана логистична поддръжка и доставка на резервни части за военновъздушните сили.

За парашути, снайпери и аварийно-спасително оборудване са похарчени 1,14 млн.лв. 21,1 млн. са похарчени за комуникационно-информационно оборудване, оборудване за защита на класифицираната информация и надграждане на комуникационни и навигационни системи на летищата. Почти 2 млн.лв. са отишли за ремонт на кораби и корабно оборудване. Почти 5 млн.лв. е струвало закупуването на транспортни машини за нуждите на армията, включително за Военномедицинска академия.

12,86 млн.лв. е похарчило МО за строителство и строителни услуги. Над 6 млн.лв. е излязло удължаването и модернизирането на пистата за излитане и кацане на авиобаза “Безмер”. НАТО е възстановил 1,43 млн.лв. от похарчените 1,67 млн.лв. за реконструкция и ремонт на сградата, в която бе настанен Щабът на интегрираните сили на Северноатлантическия алианс. Още 4 млн.лв. са похарчени за ремонт на водопроводи, военно общежитие, сградата на служба “Военна информация” и др.

Военният министър уточнява, че “все още не са възникнали плащания по Междуправителственото споразумение с Полша за ремонт на 6 двигателя за самолетите МиГ-29, което ще струва на България 12 000 000 млн.лв. Николай Ненчев допълва, че не е приключила и стартираната през 2015 г. процедура за обществена поръчка за доставка на бойни бронирани машини за Сухопътните войски, която е на стойност над 41 млн. лв.

Ненчев: България може да продължи сама да охранява въздушното си пространство

"Предполагам, че до няколко дни договорът ще бъде внесен в Народното събрание за ратифициране, но общо взето това, което излезе в медии...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика