Политолог: Реформаторите да са наясно, че при тях има човек на Любен Гоцев

30333
Политолог: Реформаторите да са наясно, че при тях има човек на Любен Гоцев
Снимка: Реформаторски блок

Човекът на Любен Гоцев и покойния Емил Кюлев – Даниел Вълчев, е ключвова фигура в Реформаторския блок. Това заяви в студиото на bTV политологът Антон Тодоров. Той подкрепи думите си с документи, от които се вижда съдружието на бившия образователен министър с двамата.

Според документ от 1999 г. тогавашният шеф на Националната следствена служба Атанас Атанасов сочи Кюлев и Гоцев за представители на израелския бизнесмен Майкъл Чорни в България. Тодоров прогнозира, че е много вероятно Реформаторите да влязат в следващия парламент, тъй като ГЕРБ ще трябва да се коалират с някого.

МВР лъже за Лясковец, убеден е генерал Атанас Атанасов

По някаква традиция отговорите на неудобни въпроси се дават на базата на опорни точки. Същото е и със случая в Лясковец, където се лъже...

Експертът коментира и двете страни в актуалния развод „Цветан Василев-Делян Пеевски”. Банкерът надхвърля определението балкански хитрец. Зад него седят сериозни западни пари, контакти със Citibank… Доста добре образован е. Същевременно депутатът от ДПС влиза напълно в това определение, коментира политологът. Той допълни, че за скандалния политик е бил издаден допуск до последно ниво на секретна информация.

Ахмед Доган дърпа конците на Делян Пеевски, не се лъжете, че се е оттеглил от политиката. Той (Доган – бел.ред.) беше човекът, който дърпаше конците в държавата, коментира Тодоров. Той се почуди защо Движението прави подобни необмислени актове, които ще го оставят извън властта поне един мандат.

Ахмед Доган и ДПС като цяло са ярки защитници на руския интерес в „Южен поток”, БСП също. Големият сблъсък се появи за това кой да грабне тези няколко десетки милиона, които ще получи всяка от петте фирми, участващи в проекта, коментира политологът.

Спрени европейски пари и няколко милиарда от „Газпром”, които се отдалечават от „корпорацията ДПС” са в основата на последните събития в държавата. Това е основният извод от участието на Атанас Атанасов и Мехмед Дикме в студиото на „Тази сутрин”.

Орешарски да внимава какво говори за "Южен поток", имаме документи, казва Москов

Разполагаме с ясни данни и с документи за това, че в днитеслед изборите е подписан договор за строеж на "Южен поток". Това съобщи в Рус...

Според някогашния шеф на контраразузнаването и бивш депутат, убийството на Делян Пеевски е абсолютно измислен и изфабрикуван сценарий за отклоняване на вниманието и отлагане оставката на кабинета. „Няма поръчка, това е измислица, няма такова нещо. Ако някой някого поръчва – това не се чува по телевизията”, заяви Атанасов.

Той посочи, че правителството на Орешарски е сключило договори с Газпром за „Южен поток” след изборите, което е „невероятен скандал”. Става въпрос за няколко милиарда, които няколко играчи трябва да разделят. „Дали тези пари се отдалечават от корпорацията аз не знам”, каза Атанас, които преди това бе определил ДПС именно като такава.

Бившият член на ДПС Мехмед Дикме посочи, че в момента се правят се разходи, които не са нужни на държавата, но целта им е да се захранват обръчите от фирми. „Държавата е в изключително тежко състояни, горко на този, които вземе държавата след изборите”, заяви Дикме.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика