Предложение: Общински служители да могат да задържат лица до идването на полиция

1954
Предложение: Общински служители да могат да задържат лица до идването на полиция
Снимка: Getty Images/Guliver

Общински служители да могат да проверяват самоличност и да задържат лица до идването на органите на реда. Такава идея смятат да прокарат в законодателството от ВМРО.

Тя бе обоснована от Искрен Веселинов на брифинг в парламента, на който депутатите от ВМРО призоваха всички институции да чуят предложенията им, както и предложенията в концепцията, която формира вицепремиерът и лидер на войводите Красимир Каракачанов.

След марките, които ВМРО ще предложат и които Искрен Веселинов открои преобладаващо мерки, свързани с административните мерки и Наказателния кодекс - наблегна на полагането на обществено полезен труд и задържане, т.е. осъдителна присъда. При неполагане на обществено полезен труд, като мярка да се приложи отново задържане.

Цветанов не е впечатлен от Каракачанов, иска по-обрани текстове за ромската интеграция

"В някои от случаите – да, но смятам, че някои от текстовете трябва да бъдат доста по-отбрани. Трябва да избегнем всякаква възмож...

Искрен Веселинов заяви, че типа наказание, което се прилага в момента - обществено порицание, всъщност няма никакво отражение. "Нали си представяте как глашатай влиза в циганската махала и обикаля...", коментира Веселинов.

По отношение на правото на общински служители да проверяват самоличност и да задържат лица, Искрен Веселинов посочи, че общинската полиция е много скъпа и на практика много общини не могат да си я позволят.

Веселинов призна все пак, че в държавата "имаме проблеми с правораздаването и бързината на правосъдието, както и с липсата на разследване и наказание за т.нар. малки и дребните кражби. "Това създава синдром на ненаказуемост и усещане за това", подчерта Искрен Веселинов.

"Тези наказания далеч не са насочени само спрямо циганското население", обясни депутатът по отношение на обществено полезния труд и ефективните присъда за хулиганство. Той обясни, че такива наказания "ще търпим и всички ние".

Напрежението в момента, което се създаде в Габрово, е функция на дългогодишното неглижиране на проблема", обясни още Искрен Веселинов и настоя флиртът със циганите като гласоподаватели да спре.

Концепция за концесията на тв циганизацията

Темата с езика на омразата е една от тези, които отдавна са изтикани някъде назад в съзнанието ни – там, където стоят поне 90-тин...

"Дълбокото убеждение на всички представители на ВМРО е, че десетилетията натрупвани проблеми и погрешно робуване на максимата, че всъщност интеграцията е процес при който мнозинството започва да харесва малцинство такова каквото е, са причината за всичко, което се случва.

То днес се случва в Габрово, преди това се случваше във Войводиново, преди това във Велинград и така нататък”, каза той.

"Един от най-големите проблеми, „който трябва да бъде лекуван при този тип население е чувството за безнаказаност”. По отношение на наказателната отговорност, но и по отношение на ежедневните нарушения, които се извършват.

Всъщност Закона за административните нарушения и наказания се оказва абсолютно неработещ, поради това, че предимно в него има три наказания – глоба, временно лишаване от право да се упражнява професия и обществено порицание”, посочи той.

Призоваваме институциите да слушат това, което предлагаме и концепцията на Каракачанов, тъй като това са пакет от бързи мерки", подчерта Искрен Веселинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика