X
 
 

Предложение: Общински служители да могат да задържат лица до идването на полиция

1594 1
Предложение: Общински служители да могат да задържат лица до идването на полиция
Снимка: Getty Images/Guliver
Общински служители да могат да проверяват самоличност и да задържат лица до идването на органите на реда. Такава идея смятат да прокарат в законодателството от ВМРО.

Тя бе обоснована от Искрен Веселинов на брифинг в парламента, на който депутатите от ВМРО призоваха всички институции да чуят предложенията им, както и предложенията в концепцията, която формира вицепремиерът и лидер на войводите Красимир Каракачанов.

След марките, които ВМРО ще предложат и които Искрен Веселинов открои преобладаващо мерки, свързани с административните мерки и Наказателния кодекс - наблегна на полагането на обществено полезен труд и задържане, т.е. осъдителна присъда. При неполагане на обществено полезен труд, като мярка да се приложи отново задържане.

Цветанов не е впечатлен от Каракачанов, иска по-обрани текстове за ромската интеграция

"В някои от случаите – да, но смятам, че някои от текстовете трябва да бъдат доста по-отбрани. Трябва да избегнем всякаква възмож...

Искрен Веселинов заяви, че типа наказание, което се прилага в момента - обществено порицание, всъщност няма никакво отражение. "Нали си представяте как глашатай влиза в циганската махала и обикаля...", коментира Веселинов.

По отношение на правото на общински служители да проверяват самоличност и да задържат лица, Искрен Веселинов посочи, че общинската полиция е много скъпа и на практика много общини не могат да си я позволят.

Веселинов призна все пак, че в държавата "имаме проблеми с правораздаването и бързината на правосъдието, както и с липсата на разследване и наказание за т.нар. малки и дребните кражби. "Това създава синдром на ненаказуемост и усещане за това", подчерта Искрен Веселинов.

"Тези наказания далеч не са насочени само спрямо циганското население", обясни депутатът по отношение на обществено полезния труд и ефективните присъда за хулиганство. Той обясни, че такива наказания "ще търпим и всички ние".

Напрежението в момента, което се създаде в Габрово, е функция на дългогодишното неглижиране на проблема", обясни още Искрен Веселинов и настоя флиртът със циганите като гласоподаватели да спре.

Концепция за концесията на тв циганизацията

Темата с езика на омразата е една от тези, които отдавна са изтикани някъде назад в съзнанието ни – там, където стоят поне 90-тин...

"Дълбокото убеждение на всички представители на ВМРО е, че десетилетията натрупвани проблеми и погрешно робуване на максимата, че всъщност интеграцията е процес при който мнозинството започва да харесва малцинство такова каквото е, са причината за всичко, което се случва.

То днес се случва в Габрово, преди това се случваше във Войводиново, преди това във Велинград и така нататък”, каза той.

"Един от най-големите проблеми, „който трябва да бъде лекуван при този тип население е чувството за безнаказаност”. По отношение на наказателната отговорност, но и по отношение на ежедневните нарушения, които се извършват.

Всъщност Закона за административните нарушения и наказания се оказва абсолютно неработещ, поради това, че предимно в него има три наказания – глоба, временно лишаване от право да се упражнява професия и обществено порицание”, посочи той.

Призоваваме институциите да слушат това, което предлагаме и концепцията на Каракачанов, тъй като това са пакет от бързи мерки", подчерта Искрен Веселинов.

Actualno.com

Етикети:

  • предложение 1 предложение преди 10 месеца Профил на трол?
    Направо да се сформират отряди от типа "Айнзацгрупен" в помощ на Вермахта. Така германците са действали в окупирана Полша, използвайки тактиката раундъп. Но не оня, хербицида, който искат сега да го забраняват. А военна тактика която се състои в залавянето на случайно избрани хора на улицата (и предаването им на полицията (СС или Гестапо). Иначе в нормалните държави полицията работи и си виж още ›› изпълнява задълженията. Например в днешна Германия, не оная, по времето на нацистите. Но проблемът дори не е в полицията. Проблемът е в съдебната система. За какво си мислите, че ни критикуват? Нали знаете какво казваха полицаите: "Ние ги залавяме, а те ги пускат." Ето, в това е проблемът. Както и да ги залавят, в крайна сметка те пак ще бъдат освобождавани, като случая в Габрово. И народът няма да кротува докато не види реално правосъдие.