Присъствието на Борисов, Павлова и Горанов на стадиона на Лудогорец струвало 2 900 лв.

9224
Присъствието на Борисов, Павлова и Горанов на стадиона на Лудогорец струвало 2 900 лв.

Вертолетът, с който министър-председателят и министърът на финансите пристигнаха в Разград, е на Авиоотряд 28, съобщи bTV. Стойността на полета в двете посоки е общо 2900 лв., което е по-малко от разходите, които биха били направени за пътуване на премиера и министъра в кортеж. Това е отговорът на Министерски съвет на запитване на телевизията, провокирано от изказване на собственика на „Лудогорец” Кирил Домусчиев.

Отговорът на Министерски съвет:

Борисов прелетял два пъти разстоянието до Луната с "Авиоотряд 28"

В периода 2009 - 2013 година, действащият тогава премиер - Бойко Борисов, е прелетял близо два пъти разстоянието до Луната. Това каза п...

 „Вертолетът, с който министър-председателят и министърът на финансите пристигнаха в Разград, е на Авиоотряд 28. Стойността на полета в двете посоки е общо 2900 лв., което е по-малко от разходите, които биха били направени за пътуване на премиера и министъра в кортеж. Пътуването с хеликоптер беше наложително поради натоварената програма на министър-председателя в петък и необходимостта да се върне веднага в София за окончателната подготовка на официалното посещение на водена от него правителствена делегация в Катар.

 Процедурата за ползване на въздухоплавателни средства на Авиоотряд 28 е стандартна и е разписана в Устройствения правилник на Авиоотряд 28, приет с ПМС 84/2014 г. (обн., ДВ, бр. 34/2014).

 Министър-председателят не е присъствал на мача на „Лудогорец”, състоял се същата вечер, а само на откриването на реконструирания стадион „Лудогорец Арена”. Премиерът и министрите бяха гости на Община Разград, която реализира проекта.

 Проектът на Община Разград за реконструкция и модернизация на стадиона е финансиран с 3 млн. лв. по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, стартирала в началото на 2014 г., и с допълнителни 2 млн. лв., отпуснати от правителството през м. март т. г. за завършване с необходимото оборудване и изграждане на инфраструктура на сектор „Б”.”

bTV изпрати въпроси до Министерски съвет, които са:

Стадионът на Лудогорец скоро с лиценз от УЕФА

Българският шампион скоро ще бъде с реконструиран стадион и ще покрива изискванията на УЕФА, като така ще може да изиграва и мачовете с...

 -Какво е наложило използването на военна техника за транспорта на представители на властта и колко е струвал полетът?

- Как е изискван за използване от Министерски съвет хеликоптерът и на базата на каква процедура е отпусната машината?

От Министерството на отбраната вече отговориха, че не е използван военен хеликоптер за транспортиране на членове на Министерския съвет до Разград в петък, 15 май.

Припомняме Ви какво каза и Кирил Домусчиев, собственик на ФК "Лудогорец", в петък вечерта:

"Специални благодарности за премиера и за финансовия министър, които наистина това беше някакъв сюрприз за мен - долетяха с хеликоптер. Летели са с военен хеликоптер близо час и половина, за да дойдат да открият арената и да ни поздравят за годишнината, което много малко хора биха го направили. Веднага след прерязването на лентата се прибраха. Не дойдоха за Цеца (Величкович - бел. ред.), а дойдоха да поздравят града, дойдоха да поздравят "Лудогорец", дойдоха да поздравят това, което сме направили".

Домусчиев: Постигнатото дотук не е заслуга само на Борисов

Кирил Домусчиев, председател на КРИБ, изрази мнение, че според него трябва да се гледа на постигнатото от правителството до момента кат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика