Прогноза: Областните управители може да са база за президентска партия

6217
Прогноза: Областните управители може да са база за президентска партия
Снимка: Getty Images/Guliver

Областните управители са сред най-горещите привърженици на президента Румен Радев и може да станат гръбнак на евентуална негова партия.

Това показва проучване на "24 часа".

Иван Сълов е губернатор на Враца. Както и Радев, Сълов е завършил ВНВВУ “Георги Бенковски” в Долна Митрополия и за кратко е служил заедно с Радев. След това Сълов преминава на работа във врачанската полиция, а от 2004 до 2009 г. беше неин шеф. По-късно работи в техническата сигурност на АЕЦ “Козлодуй”, припомня изданието.

Областният управител на Плевен Марио Тодоров би подкрепил проект на Румен Радев, защото е близък със служебния зам.-министър на МВР Венцислав Катинов, който пък е препоръчан от Пламен Узунов, казват в града.

Ангел Стоев - новият управител на област Пловдив, е шеф на ДАНС в града в периода 2008-2010 г. Преди това е бил ръководител на НСС. Известно време работи като изпълнителен директор на сдружение “Бизнесът за Пловдив” и също е близък с Пламен Узунов.

Управителят на Благоевград Николай Шушков преди 5 г. беше член на Инициативния комитет за издигане на Румен Радув за първия му мандат. Сега отново ще е сред членовете на новия Инициативния комитет. Той е икономист, бил е директор на митница Югозападна, както и зам.-кмет в екипа на Лазар Причкапов, пише "24 часа".

В Бургас смятат проф. Мария Нейкова за верен почитател на Румен Радев. Освен управител на областта тя е и декан на Центъра за юридически науки към Бургаския свободен университет. Ръководи го от 2018 г., а до 2009 г., два мандата е областен и на Стара Загора.

Служебният кабинет се среща с областните управители за организацията за изборите

Готовността и подготовката на изборите по региони е била сред основните теми на днешното заседание на Министерския съвет, съобщи говори...

Управителят на Монтана Валери Димитров е завършил специалност “Национална полиция” от НВУ “Васил Левски” във Велико Търново. От 1993 г. е работил в системата на МВР.

Ловешкият областен управител Светослав Славчев също е бивш служител на МВР - бил е шеф на Охранителна полиция и зам.-шеф на ОД на МВР.

Областният на Велико Търново Георги Гугучков е бил командир на бригада и началник на Горнооряховския военен гарнизон. Има дългогодишен управленски опит в частния сектор в сферата на енергетиката.

Във Варна областният Марио Смърков е заемал различни длъжности в НСС, ДАНС и в ГДБОП. До получаването на поста областен управител работи в частния сектор по фирмената сигурност и подбора на персонал.

Областният на Видин Огнян Асенов от 2015 г. работи в “Държавен резерв и военновременни запаси”. Бил е няколко години директор на ОД на МВР.

Стефан Янев: Основният ни ангажимент е провеждането на честни и прозрачни избори

Министър-председателят Стефан Янев представя днес новите областни управители, назначени от служебното правителство. В началото на преск...

В Пазарджик Иван Васев е завършил Академията на МВР. В кариерата си е преминал през различни изпълнителски и ръководни нива в системата - разузнавач, началник-група и началник сектор.

Областният на Стара Загора Иван Чолаков е завършил ветеринарна медицина и право, но от 1998 до 2016 г. работи в системата на МВР. В последните 3 г. е бил директор на ОД на МВР.

Бившият шеф на полицията в Шумен Валентин Александров сега е областен управител. Той има над 25-годишен стаж в МВР.

Тези хора са назначени по препоръка на ключовия съветник на Радев - Николай Копринков, твърди "24 часа".

Бившият кмет на пловдивското село Труд, който от 2019 г. е секретар по вътрешна политика и гражданското общество на президента, при служебното правителство е избрал зам.-министри, областни управители, шефове на агенции. На него щяло да бъде възложено и създаването на нова президентска формация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика