Радан Кънев: Държавата защитава мафията и имуществото ѝ

23965
Радан Кънев: Държавата защитава мафията и имуществото ѝ
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок ще даде извънредна пресконференция относно случая с журналистическото разследване на телевизия Arte относно Делян Пеевски. Това написа във Facebook профила си лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Пресконференцията ще се състои през тази седмица, но все още не е уточнено кога точно. Кънев обаче е написал в профила си, че „държавната власт закриля мафията и нейното имущество”. Пак в профила си тъмносиният политик казва, че журналистическото разследване на Arte показва липсата на медийна свобода в България.

Пеевски опитал да спре репортаж на Arte за имотите му

Депутатът от ДПС Делян Пеевски направил опит да предотврати излъчването на телевизионен репортаж за него в френско-немската телевизия...

Буквално преди минути вътрешният министър Цветлин Йовчев също коментира случая. Той посочи, че не вижда нищо смущаващо в намесата на МВР. Тя е предизвикана заради сигнал, подаден от охранителна фирма относно лица, които са навлезли в частна собственост (бел. ред. – на Делян Пеевски) и са снимали. Йовчев каза още, че полицията е взела мерки, тъй като има заплахи за живота на Пеевски.

Темата със 100-те имота на Делян Пеевски беше повдигната за пръв път от информационната агенция NОрешарски. В доста обширно разследване бяха изброени въпросните имоти, които не са на името на Пеевски, но доста от тях са на това на майка му Ирен Кръстева или на субекти, които имат връзка със самия Пеевски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика