Радан спря да посочва кой печели от ромските скандали, иска Общинска полиция

10880
Радан спря да посочва кой печели от ромските скандали, иска Общинска полиция
Снимка: БГНЕС

Вече преди четвърти поредни местни избори в България има изостряне на напрежение свързано с ромски гета. От 2003 година насам непрекъснато най-острите конфликти са преди местни избори. Това каза пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на Реформаторския блок (РБ) Радан Кънев, предаде Агенция "Фокус".

„Необходимо е държавата да си влезе в ролята и това простият отговор и това нещо трябва да стане веднага“, допълни Кънев. В отговор на въпрос, кой печели от изострянето на конфликтите Кънев каза: „Да не хвърляме тези обвинения, след това ще наскачат ще ни нарекат фашисти - тези, които печелят“.

СДС ще предлага да има вътрешни избори за кандидат-кметовете на Реформаторите

При Реформаторите не се усеща никакво деление. Това заяви лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски пред БНТ. "Естеств...

"Проблемът с престъпността е много остър, проблемът с изключително тежкото състояние на хората в тези квартали и около тях, както и в много села е много остър“, каза Кънев. Депутатът изтъкна, че рисковете в ромските гета са постоянни и затова от РБ настояват присъствието на полицията там да бъде постоянно. Кънев припомни и вчерашното предложение на Найден Зеленогорски за общинска полиция. Според Зеленогорски създаването на Общинска полиция в населените места и увеличаването на правомощията на общинските инспекторати ще спомогне до голяма степен за затягане на контрола и противодействието на престъпността, като отбеляза, че предложението му включва промени в закона, позволяващи на общинските полицаи да получават задачите си от кмета и Общинския съвет и да изпълняват не разследващи, а функции по опазване на реда и превенция на битовата престъпност.

„Напрежението в МВР е заради проекта за пенсионна реформа, който ние поддържаме въпреки това. Винаги има напрежение и протести. Тези промени предложени от министър Калфин са наложителни РБ заставя зад тях“, допълни Радан Кънев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика