Радев: Да изхвърлим мафията от изпълнителната власт и прокуратурата (ВИДЕО)

14629
Радев: Да изхвърлим мафията от изпълнителната власт и прокуратурата (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев излезе пред събралите се пред президенството хора и открито атакува изпълнителнтата власт и прокуратурата.

"Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе си. От всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт, от прокуратурата, която мафията използва по най-безпардонен начин за свой щит и политически репресии. Българската мафия е безцеремонна, защото много дълго я търпяхме, защото твърде дълго бяхме зрители на собствения си живот, защото твърде дълго вярвахме на лъжите от екрана. Но днес гневът се излива на площада, гневът от лъжите, грабежа, произвола и рекета. Гневът от онова, което прогони 2 млн. българи зад граница и притеснява всеки от нас. Това е битка за достойнството, за децата, за бъдещето ни, за природата ни. За свободна, модерна и европейска България. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България", каза още президентът.

Акцията на прокуратурата в президентството е преврат, смята адвокат

Бурна е реакцията в социалните мрежи след нахлуването на прокуратурата в президенството тази сутрин. Адвокат Николай Хаджигенов окачест...

Той припомни думите на известния с борбата си срещу италианската мафия прокурор Джовани Фалконе: Страхливият умира всеки ден – смелият само веднъж.

"Ще си върнем България - мутри вън", заяви държавният глава, след което протестиращите започнаха да скандират "Мутри вън", както и "Гешев е позор".

По-рано днес прокурори влязоха в сградата на президентството и извършиха обиски на два кабинета - на Пламен Узунов, секретар на президента по правни въпроси и на съветника по сигурността - Илия Милушев.

Според прокуратурата действията са по две разследвания - едното се води Военно-окръжната прокуратура - София, а другото от Спецпрокуратурата и е за търговия с влияние.

По разследването за търговия с влияние бяха задържани за 24 часа бизнесменът Пламен Бобоков и секретарят на президента Пламен Узунов.

Още един експерт, работещ за президента, е арестуван

Илия Милушев, съветник по сигурността на президента, е арестуван, предаде БГНЕС. Днес 09.07.2020 година, екипи от военни следователи и...

Стана ясно, че е арестуван и Илия Милушев по разследване за разгласяване на държавна тайна.

Акцията на Специализираната прокуратура днес стана повод в социалните мрежи се появи призив за протест пред президентството.

"Призоваваме всички граждани, които смятат себе си за демократи, независимо от политически им разбирания, да защитят Президентската институция и опита всички центрове на властта да бъдат подчинени на действащия мутренски модел на управление". Това пишат в съобщение до медиите адвокат Николай Хаджигенов, професор Велислав Минеков и Арман Бабикян.

Присъствие на протестиращи имаше цял следобед пред сградата. Привечер президентът излезе и говори пред протестиращите.

И друг протест има в момента пред сградата на Министерския съвет. Недоволни от поведението на гардовете на НСО, поругали българското знаме и избутали от брега Христо Иванов и спътниците му, се събраха да поискат обяснение от премиера. Няма конфронтация между двата протеста.

Гешев атакува президента, Христо Иванов и "анархо-либералите"

Прокуратурата няма намерения да бъде въвличана в дребни политически игрички. Наближава година на избори. Явно влязохме в предизборна си...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика