Радев за "Граф Игнатиево": Политическите реакции са неадекватни

4540
Радев за "Граф Игнатиево": Политическите реакции са неадекватни
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев заяви, че недоволството в армията е обяснимо, а политическите реакции на проблемите им нарече неадекватни.

Радев направи изказването в страницата си във Facebook два дни след като военните пилоти от авиобаза "Граф Игнатиево" отказаха да летят.

Симеонов: Летците от "Граф Игнатиево" извършиха национална измяна

Отказът на пилотите от авиобазата "Граф Игнатиево" да летят е национална измяна. Там трябваше да има уволнени хора. Това каза в Пловди...

"Напрежението в сектор "Сигурност" е тревожно. Кадровата криза в Българската армия се изостря. Полицаите и пожарникарите стачкуват, военните пилоти прекратиха плановите полети", заяви президентът.

"Недоволството на хората с пагони е обяснимо – за него има социални, технически и психологически причини. Политическите реакции на проблема са неадекватни", казва държавният глава.

Той заявява, че достойни хора са били обвинени в алчност, бунт и престъпно поведение, и посочва, че много от тях рискуват живота си, изпълнявайки служебния си дълг.

Цветанов хвърли вината за наводненията в Бургаско на метеорологичната прогноза

Метеорологичните условия са предпоставка за възникване на подобни бедствия. Нека кажа, че подаденият код за валежите беше жълт. Местни ...

"Да искат от тези доблестни мъже поведение на камикадзе, могат да си позволят само политици с безукорен морал на самураи. Недопустимо е да се уязвява честта на хората с пагони", казва още Румен Радев. Той призовава за отговорно отношение към проблемите на националната сигурност с думите: "Политическият патос не може да замести управленските решения."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика