Радостин Василев: Изпраха Борисов, вече се изпира и Пеевски (ВИДЕО)

5811
Радостин Василев: Изпраха Борисов, вече се изпира и Пеевски (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Изпраха Борисов, вече се изпира и г-н Пеевски. Това каза депутатът Радостин Василев по време на брифинг в Народното събрание. Според него изиграните в тази коалиция са ПП, които са използвани като патерица. "В момента са изпуснали от контрол тези зли сили", смята Василев. 

"Какво се случва от втория ден от функционирането на новото правителство в Народното събрание. Ние сме свидетели на едно огромно лицемерие. Вчера по време на свое изказване аз поставих въпроса на Росен Желязков за това, че в деловодството на парламента има искане от главния прокурор за имунитета на Бойко Борисов. Има и допълнителни доказателства, които трябва да бъдат разгледани. Нито един народен педставител в този парламент не изяви желание, камо ли инициатива да постави тази тема за разглеждане в Народното събрание. Втори ден функционира правителството на срама, правитество, което обедини необединимото - ПП-ДБ и ГЕРБ. Това е "кървавата коалиция "ГЕПИ". Вече за втори ден в Народното събрание се вижда ,че тя не може да функционира нормално и те ще се самоизядат", каза още той. ОЩЕ: Скандал между Радостин Василев и Делян Пеевски в парламента (ВИДЕО)

По думите му тази коалиция търси и подпора и я има в ДПС. "Вчера г-н Пеевски грухтеше нещо от първия ред, когато казах, че неговото членуване в Комисия по конституционна реформа е предизвикателство към гражданското общество. Да правиш коалиция с ПП, ДБ и ГЕРБ и конституционна реформа с ДПС е най-отвратителното нещо, което новата политическа история на България е виждала", смята Василев. 

Той определи като нагло и самодоволно изказването на Йордан Цонев за изказването му, че най-големият експерт по конституционна реформа в тяхната група, е Пеевски. ОЩЕ: Официално: Делян Пеевски ще работи по промените в Конституцията

Независимият депутат обърна внимание, че лидерите на ПП и ДБ са се въздържали от подкрепа за Пеевски, въпреки че Кирил Петков на заседанието на Националния съвет на ПП е критикувал този вот. 

"ИТН подкрепи г-н Пеевски, а малко преди това направиха изказване, че те са маскари, че всичко е отвратително, че Христо Иванов вижда в огледалото вече г-н Борисов, Пеевски и г-н Атанасов", добави още Василев. 

Радостин Василев не може да си обясни позицията на "Възраждане", които са направили Пеевски член на тази комисия. "Не чух нито една критика от тях към г-н Пеевски. Защо "Възраждане" вчера не гласува и свали кворума, нямам обяснение. Те никога не са се противопоставяли на модела", каза Радостин Василев.
Той прогнозира, че "Възраждане" ще бъдат активирани в един бъдещ момент, за да бъде излъгано българското общество отново. ОЩЕ: "Възраждане" обясниха защо спомогнаха избора на Пеевски за конституционната комисия (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика