Радостин Василев обеща още отцепници. Глас от ГЕРБ за новата помощ за пенсионерите: Ще видим

12919
Радостин Василев обеща още отцепници. Глас от ГЕРБ за новата помощ за пенсионерите: Ще видим
Снимка: БГНЕС

Игра на цивилизационен избор. Единият избор - завръщане на мафията със своите парламентарните групи ГЕРБ и ДПС с изненадващата симбиоза с ИТН. Това, което чувам, е опит за експертен кабинет в този парламент – с мандат на ИТН и подкрепа на ГЕРБ и ДПС. Така спортният министър в оставка Радостин Василев коментира ситуацията с готвения от ГЕРБ вот на недоверие.

Напускам ИТН и ще гласувам със съвест – със сигурност съвестта ми не е да върна ГЕРБ и ДПС на власт, добави Василев. И посочи пред БНТ, че "със сигурност ще ни последват хора, в следващите дни ще видите", каза той. В задочен отговор Станислав Балабанов отвърна, че "този субект" предлагал "жълтите стотинки на премиера" и че се обаждал на депутатите от ИТН. Василев обясни, че няма да каже обида по адрес на ръководството на ИТН, но Балабанов пак заговори за "предатели".

За Василев вотът на недоверие е саботаж. "ГЕРБ никога не ги е интересувал българския народ, а шкафчетата на Бойко Борисов", каза той.

Василев нападна ИТН за организацията им – че Слави и компания решавали в последния момент например кой да е министър и основанията им били неясни. Истината е, че само аз бях министър на ИТН, подчерта спортният министър в оставка и се похвали, че открил фронт срещу корупцията. "Г-н Трифонов не е близък с никого", подчерта Василев и обясни, че съжалява и че страшно много му е вярвал, но не можел да го подкрепи като предава кауза. Василев отрече и да са му предлагани постове, за да напусне ИТН.

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов пък заговори, че имало движения за сплашване на депутати. Кои са сплашвани, той не каза, а предложи на медиите да питат. И повтори за пореден път, че България е жертва на руската агентура.

Гласът на ГЕРБ

Заплаха за финансовата, респективно за националната сигурност – това е сегашното управление според последния засега икономически министър на ГЕРБ Лъчезар Борисов и заради това партията на Бойко Борисов внася вот на недоверие. Борисов смята, че имало "счупена макрорамка" заради голям поет външен дълг и изобщо не направи сравнение какви са дълговете на другите европейски държави или каква е инфлацията в еврозоната спрямо българската. Освен това, антикризисните мерки в актуализацията на бюджета не били целеви.

На въпрос какво казва ГЕРБ на пенсионерите, като се готви сваляне на правителството и бламиране на актуализацията на бюджета с всички предвидени помощни мерки, отговорът беше: "Предстои да видим". Внушението на Борисов беше, че щели да подкрепят мерките за пенсионерите, но той не го каза пряко след питане как би било възможно това без подкрепа за цялата бюджетна актуализация. Лъчезар Борисов не отговори и категорично иска ли ГЕРБ да управлява. Но не пропусна да каже, че "може би след няколко месеца няма да имаме държава".

Борисов отрече, че имало синхрон между ГЕРБ и ИТН. Имаме синхронни действия в името на народа, обясни той. А дясната ръка на Корнелия Нинова – Георги Свиленски, е убеден, че няма 121 депутати, които да подкрепят вота на недоверие на ГЕРБ. По тази тема показателно беше, че Лъчезар Борисов така и не отговори кой ще подкрепи вота на недоверие на ГЕРБ. Попитан и дали като добавим политическа криза към всички кризи в момента, Борисов отвърна с въпрос – а трябвало ли да продължава така?

ОЩЕ: Радостин Василев отвърна на обвинението за заплаха, говори за Сталийски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Радев призова кабинетът да преосмисли решението за частна детска болница

Йотова критикува и частната детска болница, и промените в хазарта

Много войводи, малко четници: Станишев за разделението в ляво

Радев: Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност

„Сиела Норма“ ще осигурява машинното гласуване на вота 2 в 1 през юни

Мая Манолова: С Григорова сме бойци - тя като синдикалист, аз като бивш омбудсман

Депутатите приеха ветото на президента върху Закона за насърчаване на инвестициите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика