Радостин Василев заговори за нов политически проект

7690
Радостин Василев заговори за нов политически проект
Снимка: БГНЕС

След като "Има такъв народ" не е изпълнила своите обещания към избирателите, няма смисъл тя да продължава да съществува. Това заяви спортният министър в оставка Радостин Василев в предаването “Събуди се” по Нова ТВ.

Василев заяви още, че скоро ще обяви и свой нов проект, като загатна, че той ще е съставен от други, напуснали редиците на ИТН.

След като партия ИТН не е изпълнила своите обещания към избирателите, няма смисъл тя да продължава да съществува. Такова мнение изрази спортният министър в оставка Радостин Василев в предаването “Събуди се”. 
Василев беше именно от квотата на ИТН, преди да напусне и да стане независим депутат. 
“ИТН беше създадена като партия, която трябваше да изчегърта ГЕРБ и да промени начина на управление на държавата, а се оказа, че тя връща модела. Това е предателство спрямо избирателите. ИТН нямат вече цел и кауза. Нямат смисъл от своето съществуване, след като  предаде основното нещо, за което бяха суздадена”, заяви Василев.След като "Има такъв народ" не е изпълнила своите обещания към избирателите, няма смисъл тя да продължава да съществува. Това заяви спортният министър в оставка Радостин Василев в предаването “Събуди се” по Нова ТВ.

Радостин Василев: Виктория Василева беше на срещите с Кирил Петков

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев обясни пред bTV, че Виктория Василева (б.р. преди дни тя съобщи, че ще напусне и ИТН, и...

Василев, който бе инициатор на т.нар. отцепници от партията на Слави Трифонов, каза, че ИТН е била създадена като "партия, която трябваше да изчегърта ГЕРБ и да промени начина на управление на държавата, а се оказа, че тя връща модела". "Това е предателство спрямо избирателите. ИТН нямат вече цел и кауза. Нямат смисъл от своето съществуване, след като предадоха основното нещо, за което бяха създадени”, заяви спортният министър в оставка.

Попитан дали би регистрирал партия за нови избори, Василев заяви, че ще търсят начини да отговорят на заявките от обществото. "Нова партия по-скоро ще бъде в центъра. България има нужда от партия, която да защитава националния интерес", заяви Василев.

"ПП не убеждават депутати с пари и постове, а с ясна програма и с хоризонт. Не бих приел поста на вътрешен министър, но дали бих приел поста на министър на младежта и спорта - по-скоро да", заяви той.

"Няма никакъв смисъл да се търси подкрепа от ИТН. Това е една несигурна среда, която взриви обществения и политическия ред. В момента изборите са безалтернативни и трябва да се проведат възможно най-скоро. При следващ кабинет ще има 121 независими депутати, но ИТН няма да са в НС", категоричен е той.

Радостин Василев поздрави Гунчева и заяви: "Възраждане е проект на ГЕРБ"

Спортният министър в оставка Радостин Василев поздрави Елена Гунчева, която напусна "Възраждане" и парламентарната група на партията на...

"Горд съм с това, което направих. Това е правилната позиция. С голяма част от хората поддържам връзка и голяма част от тях ще подкрепят нещо извън ИТН. Оставям там много приятели. Не искам да съм лош пророк, но те няма да са никога повече в управлението", обясни Радостин Василев.

"Не съм чупил офиси на ИТН, това са пълни измислици. Нищо не ме притеснява, защото не съм мръднал извън закона и съм чист пред съвестта си. Разбили са офиса в Плевен и са влезли незаконно във владение, стопанисвал съм го 2 години и всичко вътре е мое. Защо да го чупя?, запита той за появилата се информация, че е рушил офис на партията в града си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика