Роднини на загинали в катастрофи размениха остри реплики с експерта по пътна безопасност Калина Крумова

5347
Роднини на загинали в катастрофи размениха остри реплики с експерта по пътна безопасност Калина Крумова
Снимка: Стоп кадър bTV

"С кое предложение на властта да съм съгласна? Те не работят за нас. Ние сме против модела на Калинките, тя не пречи никому, но когато започне да твърди, че е експерт във всяка област, това ни касае нас. Не те ли е срам Калина? Твърдиш, че си експерт и прибираш 500 хил. лв., като каква си в студиото? ТВ водещ ли си, народен представител ли си, експерт по сурогатно майчинство, модел на календарчета, никъде не сме виждали твои трудове или експертиза, защо се срамуваш да застанеш в едно студио с нас? Благодарение на такива експерти моят син сега не е между нас." С тези думи майка, чийто син е загинал в катастрофа, се обърна към Калина Крумова, която днес е експерт по пътната безопасност към МВР.

Разговорът в ефира на bTV, който трябваше да е посветен на войната по пътищата, продължи с размяна на обвинения. Представители на Института за пътна безопасност и почернени семейства запитаха на какво основание именно Крумова съветва силовия министър Валентин Радев.

И Калина Крумова напусна Бареков

Лидерът на "Евромайки" Калина Крумова напуска "България без цензура". Това съобщи самата Крумова на личната си страница във "Фейсбук". ...

Те се обявиха против "модела на Калинките", който в системата за безопасност на движението произвежда нарушители, рецидивисти и жертви на пътя. От института посочиха, че сегашните три пътни законопроекта са получили "червен картон" при обсъжданията в цялата страна и това е довело до скандално поведение от страна на представителите на вътрешното министерство.

Самата Крумова наблюдаваше изказванията на хората с усмивка и каза, че "това е личен конфликт, в който аз няма да вляза – с човек, на който въпросите са написани на листче."  

"Аз също съм емоционална, защото преди 6 годиниимаше десетки такива майки, загубили децата си на пътя, които не се деляха, а се обединяваха", каза още Крумова, като припомни, че нейният подпис стои под законовите промени от 2012 г. именно по отношение на пътната безопасност.

Тя обясни, че поканата да стане част от екипа на Валентин Радев дошла от самия министър "най-вероятно защото съм направила достатъчно неща и имам достатъчно идеи, свързани с пътната безопасност".

Сред почернените майки, за които Крумова говори, е и депутатът от ГЕРБ Нели Петрова. С днешна дата Петрова обаче е на следната позиция:

Скандал в ефир. Калина заплаши със съд хора на Сидеров!

Скандал избухна в ефира на Нова телевизия, след като стана ясно, че е изпратено писмо до майката на Калина Крумова, в което се казва, ч...

"Преди 6 г. се заблудихме в мъката си и повярвахме. Не вярвам, че нейната борба за намаляване на черната статистика е чиста и свята." 

Крумова репликира с въпроса: "Каква точно политика върши тя в парламента във времето, в което е народен представител?! Аз съм събирала хората и не съм ги разделяла."

По думите годността ѝ да бъде на тази позиция се доказва от "най-вероятно когато си законодател и когато тези законопроекти, под които си сложил подписа си, са били приети, това е доказателство." Бившият депутат уточни и, че в момента е редовен докторант по транспортна психология в БАН.

Именно във връзка с новото ѝ поприцще е и проектът за около 380 000 лв. без ДДС за промяна на шофьорските психотестове, по който работи:

"Аз съм докторант, работата на всички докторанти преминава през различни проекти." 

МРРБ: Над 660 млн. лева са инвестирани в пътна безопасност за 10 г.

За последните десет години над 660 млн. лв. са инвестирани по републиканските пътища за подобряване на инфраструктурата, свързана с о...

Според нея днешните ѝ миналото са били на достатъчно високи позиции в МВР, за да реализират всичко, за което претендират, като вероятно визираше Богдан Милчев - бивш шеф на КАТ и настоящ председател на Института по пътна безопасност. По думите ѝ Институтът за пътна безопасност съществувал само, "за да критикува системата и целта на неговите членове е отново да се окажат във властта."

Крумова сподели, че е била канена да стане част от Института, но е отказала. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com