Румен Гечев: Пред България се разиграва цирк

4982
Румен Гечев: Пред България се разиграва цирк
Снимка: БГНЕС

"Никога ДПС в това правителство не е гласувало против ГЕРБ, ако ще минат гласовете на ДПС с някои други и нещо ще спрат. Те гласуват против, ако гласовете са уредени". Това заяви Румен Гечев в ефира на БНТ, коментирайки вчерашната позиция на ДПС за разрешаване на кризата с оставки на правителството, на президента и съставяне на експертен кабинет, ръководен от най-голямата партия, както и събирането на нужните подписи и дадения ход на проекта на ГЕРБ за нова Конституция.

„Кой се е съмнявал, че Воля, които се връткат по хиляда и петстотин пъти на ден – няма да подкрепи, ще подкрепи…. „, вметна Гечев.

Пред България се разиграва цирк, категоричен е червеният депутат. Той разказа, че още като чули със съпартийците си, че ДПС не подкрепя свикването на Велико народно събрание и нова Конституция, разбрали, че гласовете са били събрани още предните дни.

БСП: Номерът на Борисов няма да мине

“Проблемът е разкъсването на пъпната връв между шайката и парламентът. Не е ли публична тайна, че в една или друга степен във вси...

„Ами отворени са чувалите, дами и господа. Чувалите са отворени и чекмеджето върви към тези чували. Те го чакат на завоя на г-н Борисов, те му видяха златото и милионите и искат. Как няма да събере гласове“, обобщи Гечев.

По същество българската прокуратура прикрива престъпление за милиони в евро и в злато в чекмеджето на премиера на България, коментира още той. Гечев отново повдигна въпросът защо главна прокуратура и следствените органи не започнаха разследване на чекмеджето с милиони в евро и злато, след като лаборатории на федералното бюро за разследване на САЩ доказаха автентичност на аудио записите и автентичността на снимките.

Велико народно събрание и нова Конституция може да се обсъжда от парламент, който има доверие в обществото, категоричен е Гечев. Защитавайки идеята на премиера за рестарт на държавата с нова Конституция,  опонентът му в студиото на БНТ - Александър Иванов от ГЕРБ изтъкна, че рестартът е по препоръка на Венецианската комисия.

"Венецианската комисия не препоръчва чекмеджета в милиони и злато", репликира Гечев. Обръщайки се към политиците от управляващото мнозинство той заяви: „Не ни занимавайте с вашите измислици с ВНС и Конституцията. Следствие, прокуратура, парите, откраднати от българския народ ги върнете и тогава ще говорим за Конституцията“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика