Румен Петков: И за Европа не е изгодно да има високо напрежение с Русия

15760
Румен Петков: И за Европа не е изгодно да има високо напрежение с Русия
Снимка: БГНЕС

С диверсификацията много се спекулира – от една страна е въпрос на възможности. Нека видим статистиката за Германия и Франция например – там също тече много руски газ, така че истината е, че не трябва да се допусне ескалация на напрежението. Това каза бившият вътрешен министър Румен Петков. Той категорично заяви, че никой досега от Русия не е засягал въпроса с ядреното гориво за АЕЦ Козлодуй, но призна, че „Газпром” има своето право „да размахва пръст” с природния газ. През 2009 година руснаците коректно предупредиха, че може да има проблеми с газовата инфраструктура, каза едно от лицата на АБВ.

Във връзка с новия закон за МВР, който мина на първо четене, Петков посочи, че от 15 години ситуацията не се е променила особено. Защо например вчера имаше такива рестриктивни мерки при площад „Народно събрание” – в апогея на националния празник? Правим промени в сектор „Сигурност” без да има концепция, смята бившият вътрешен министър. Някой да е чул нещо да е направила ГДБОП, откакто е в ДАНС? Тези служби не могат да работят заедно. Четири-пет пъти се променяше законовата уредба за МВР, а това е консервативна система. Как може да има възможност полицай да работи на второ място – в България няма професия, която да не е в конфликт на интереси с полицейската, подчерта бившият депутат в сутрешния блок на Нова телевизия.

Украинският посланик в София: Суверенитетът е под заплаха

Украйна преживява най-сложния и драматичен етап в своето развитие като независима държава. Това казва украинският посланик у нас Микол...

По отношение на политическата ситуация у нас Румен Петков коментира, че изборът между АБВ и БСП е прост. Който желае, избира БСП и медийната империя на Делян Пеевски, където лъжата е издигната в култ. Никой не може да упреква такива хора – това си е техен избор. Но от срещите ни в цялата страна, които проведохме, видяхме колко много хора не са доволни от тази „коалиция”.

По отношение на партийните субсидии Петков е на мнение, че не трябва да има промяна. Трябва обаче да има по-строг контрол от страна на Сметната палата – парите от партийните субсидии трябва да се харчат за администрацията на партията, смята той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика