Румен Петков нахока ПП и похвали министри от партньорските им партии

3891
Румен Петков нахока ПП и похвали министри от партньорските им партии
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Поздравления към социалния министър, министъра на туризма, министъра на регионалното развитие и благоустройството и икономическия министър изказа лидерът на АБВ Румен Петков, оценявайки 100-те дни на кабинета и нахока енергийния министър и премиера.

Специални похвали получи представителят на АБВ в парламента чрез групата на БСП за България Владимир Маринов за подготовката на нормативната уредба за създаване на Държавна агенция Гражданска защита.  Според Петков "това е голям принос на АБВ по възстановяване на държавността", тъй като реално превантивната дейност на държавата по подготовка на населението беше ликвидирана в 2009 г. със закриването на Министерството по извънредните ситуации.

Бивш министър на България също нападна словесно Димитър Бербатов

Бившият вътрешен министър на България - Румен Петков, се присъедини към нападките по адрес на Димитър Бербатов, заявявайки, че зад леге...

Социалният министър беше специално поздравен за усилията за постигане на спогодба с Либия, по която всички работили там през годините български лекари, инженери и представители на други професии да могат да получат средствата и пенсионните си възнаграждения в пълен обем.

Министърът на туризма, по думите на Петков, заслужава поздравления за активните действия за съхраняване на потенциала на българския туризъм и преодоляване на тежките проблеми, които без съмнение ще изпитаме в летния сезон.

Петков посочи като основна заслуга на икономическия министър подкрепата за военно-промишления комплекс. "За пръв път от поне 15 години насам държавата започна да провежда съзнателно политика за подкрепа на компаниите от ВПК", подчерта Петков.

Отличавайки работата на МРРБ, Петков изтъкна, че с редица свои действия министър Гроздан Караджов е показал готовност за много бърза реакция, където е необходимо и го похвали още "за изчистването на редица проблеми по реализацията на стратегически за България проекти".

Черните точки в анализа на Петков са най-вече за управлението в енергийния сектор, където по думите му е катастрофа. "Със съучастието на премиера в енергетиката най-тежките корупционни схеми получиха пълна подкрепа", заяви лидерът на АБВ. Той припомни газовите връзки, източването на Чирен, продажбите на евтин газ в Румъния.

Румен Петков: Покрай газа станахме за смях едновременно в Русия и в Европа

Ставаме за смях в очите и на Европа, и на Русия едновременно - такъв е ефектът от взаимно изключващите заявленията на енергийния минист...

Прави впечатление концентрацията на власт и финансов ресурс в министрите, излъчени от ПП, посочи още Румен Петков и се противопостави на изваждането на агенцията по храните и тази по горите от земеделското министерство.

"Неспособността на ПП да гарантират ефективен политически издържан професионално мотивиран избор на управител на БНБ смущават", отбеляза още Петков. По думите му, смущават и некоректните изявления от страна на видни представители на ПП – говорят с категорична еднозначност от името на всички участници в коалицията. "Оставам с впечатлението, че говорителката на Министерския съвет е една нелепа материализация на наглостта", добави Петков.

Помолен да коментира вероятността за предсрочни избори, Румен Петков каза, че нови избори са много лошо бъдеще за България и категорично заяви: "Не трябва да има извънредни избори".

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика