Румен Петков: Нашите листи излъчват чистота и почтеност

4279
Румен Петков: Нашите листи излъчват чистота и почтеност
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

С изпълнение на прочувствена песен за младите хора, с която 1997 г. спечелихме наградата на ООН Хайгашод Агасян откри предизборната кампания на политическа партия АБВ.

На събитието, което се състоя пред театър София, членове и симпатизанти на АБВ станаха свидетели и на връчването на специален подарък за водача на листата на партията в 25 МИР в София доц. Атанас Мангъров - химикалка с паметника на Шипка.

Връчвайки му я, лидерът на АБВ Румен Петков каза, че това е знак на уважение към човешкото му достойнство и професионална сила да отстоява една позиция, която очевидно не допадаше на властта. "Очевидно срещу нея се противопостави една шайка от безпътници, за които по-важно беше да бъдат галени по главиците, отколкото да отстоят своята професионална чест и достойнство", добави той. "Пътят към върха е труден, но аз съм сигурен, че ние заедно ще го постигнем", каза Петков на кандидат-депутата от АБВ доц. Мангъров.

Лидерът на АБВ е категоричен, че успехът с бюлетина № 6 е успех за България. 

"Аз се гордея с нашите кандидати, защото те излъчват почтеност, която са показвали всеки ден; неизкушимост, каквато са показвали и отстоявали всеки ден; достойнство от професионална и от човешка гледна точка", изтъкна той. По думите му това са хора, които са направили съзнателния си избор да излязат пред обществото с лицата си и да отстояват правото ни на свободен живот и избор в нормална и работеща държава.

"Нашите листи излъчват чистота" добави лидерът на партията и отбеляза, че АБВ са показали верен усет за мярка. "Когато си бил 10 години в парламента, правителството, където и да е и искаш да покажеш на обществото, че си незаменимият човек, е меко казано нахално", отбеляза Пеков. По думите му "чистотата, която излъчват кандидатите на АБВ е знакът за осъзнатата необходимост от радикална реформа, за осъзнатата необходимост от промяна, която носи в себе си достойнството".

Нашите хора излъчват сила, добави още лидерът на АБВ и уточни, че под "наши" има предвид българи, които излъчват силата и достойнството в професионалния си път, но и на човешкия си характер. Той изтъкна способността и готовността им да отстояват да отстояват позиция с цената на това да бъдат мачкани, с цената на това да бъдат газени, да ги уволняват, да не си получават заплатите, но да запазят достойнството си. "Затова се гордея с всички наши кандидати. Гордея се, че имаме 11 хабилитирани лица, гордея се с нашите юристи, с нашите лекари, гордея се с това достойнство, което всеки от нашите кандидати носи със себе си", каза Петков.

Защото, поясни той -  върху нормалния ни живот се посегна по най-бруталния и неаргументиран начин за пръв път 75 години след кафявата чума и защото другите ги е страх да говорят за профанизма в ограниченията, за отровената атмосфера, за това, че страхът, който се насажда и насипва всяка сутрин, обед и вечер съсипва народа. 

Председателят на софийската организация Христо Колев изтъкна, че АБВ е единствената партия, която защитава принципи и отстоява каузи. "10 – 11 години сме роби в собствената си държава. Това трябва да спре. Промяната ще я донесе политическа партия АБВ. Искаме нормален живот", заяви той.

Пламена Заячка, водач на листата в 24 МИР подчерта, че АБВ инициира протести и всеки ден защитава каузи и че единствено АБВ се опълчват на правителството и на НОЩ. "Всеки ден, повече от 200, ние искахме оставката на премиера Борисов, на главния прокурор Гешев", припомни тя и продължи: "Единствени ние се оказахме от тази страна на бариерата, от която е и експертът доц. Мангъров и много се радваме, че тенджерата си намери похлупака".

Заячка изтъкна още, че АБВ имат решения за мерки за оздравяване на икономиката, за връщане на нормалността и за работеща държава. Обръщайки се към избирателите тя заяви: "Вие всичките имате избор дали да продължим по същия начин с 420 000 безработни, със затваряне на паркове, с неадекватност, с некомпетентност, с некадърност, която всеки ден избива в свлачища, в срутища или избирате новото начало, нормалния живот и работеща държава".

Доц. Мангъров водач на 23 МИР отбеляза, че цяла година говорим едно и също и изрази надежда, че сега е дошъл моментът хората да надвият своите предразсъдъци, да видят това, което е важно, това което е истинското, това за което се борят от АБВ и да се присъединят. "Защото ние искаме да има свободен живот без ограничения. Искаме да има по-добра здравна система и искаме да живеем нормално", подчерта той. Мангъров е категоричен: "ова, което ни се готви – нова нормалност, е нещо, което не бива да се случва и сега е моментът да се обединим и да не го допуснем". Той каза още, че разчита на разума на всички нормални хора в тази страна.

Румен Петков: Прокуратурата се държи като ОПГ, ръководена от Борисов

Прокуратурата се държи като организирана престъпна група (ОПГ), ръководена от Бойко Борисов. Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков пре...

Д-р Емил Стоименов, водачът на листата в Стара Загора отбеляза, че различен свят не се гради от безразлични хора, нито от стари муцуни и изтъкна значимото присъстве на млади хора в листите на АБВ -  20% от водачите на листи са млади хора на около 30 години. "Радвам се, че в АБВ са водачи на листи хора, които имат нов поглед върху политиката, които са нови лица за политиката, необременени. Заедно с тях смятам, че имаме шанса да направим така ,че да живеем в нормална държава", уверено заяви той.

Водачът на Пазарджик г-н Стойно Чачов  каза, че е сигурен, че хората в АБВ и бъдещите симпатизанти и членове, които са в листите ще работят за една наистина променена България. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...