Румен Петков: Премина се границата на търпимост относно "братята", Пловдив и регионът много пострадаха

39483
Румен Петков: Премина се границата на търпимост относно "братята", Пловдив и регионът много пострадаха
Снимка: АБВ

ПП АБВ с председател Румен Петков търси отговори на десет въпроса по Закона за достъп до обществена информация от служебния премиер Стефан Янев и на още два въпроса в друго искане. Исканията са входирани днес, стана ясно на пресконференция на ПП АБВ в Пловдив.

Всички въпроси засягат забраната за изстрелване на противоградни ракети в района на Тракийското поле около Пловдив, в резултат на което бе унищожена земеделска продукция за милиони.

АБВ представи предложение за подобряване на ефективността на системите за превенция, готовност и реагиране при бедствия

Представители на ръководството и експерти на ПП АБВ представиха на министъра на вътрешните работи предложение за подобряване на ефекти...

 "Минава се една граница на търпимост", заяви Румен Петков. "Пловдив и регионът станаха много потърпевши от действията на " братята"."

Петков припомни случая с нахлуването в частен имот в Чешнегирово, запита какво става с разследването на самоубийството на българския офицер, замесен в този инцидент, и посочи като причина за унищожението на реколтата управленската немощ на служебното правителство.

Въпросите са за детайлно разследване на ситуацията и визират действията на всички, които имат отношение към регулирането на борбата с градушките - ИА "Борба с градушките", Министерството на земеделието, храните и горите, Центъра за координиране използването на въздушното пространство, Министерството на отбраната, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Основната цел е да се разбере кой конкретно е издал заповедта за спиране на изстрелването на противоградни ракети в интервала от един час точно по време на бурята, нямало ли е други варианти да се пренасочи кацането на самолета другаде, всички ли активирани полигони са имали забранена зона.

Във второто искане за информация от служебния премиер се настоява за отговор на въпроса дали са верни публикациите в средствата за масова информация, че с последния полет (станал причина за забраната за ракетите) са превозени афганистански граждани с цел настаняването им в емиграционни лагери в град Любимец. В пресконференцията на тази тема говори ген. Йохан Петков.

АБВ атакуват във ВАС заповедта на здравния министър за COVID-мерките

До края на седмицата АБВ ще обжалват във ВАС заповедта на здравния министър от 19 август 2021 г. за COVD-мерките. Това обяви адв. Милен...

Румен Петков коментира също и актуалната политическа обстановка. Той нарече Христо Иванов и Мая Манолова "ръководители на групата за защита на главния прокурор Иван Гешев". Петков настоя да се отговори дали наистина 30 души охраняват главния обвинител и как успява той да си плаща всеки месец наема от 6 000 лв за вилата в Бояна и да живее нормално.

Петков настоя и да се отвори кадровото досие на председателя на парламентарната комисия за контрол над службите, който познава като "Светльо брокера" и защо той е бил дисциплинарно уволнен. "Това трябва да го знае обществото. Светльо Брокера (Светлин Стоянов - Бел.ред.) е уволнен дисциплинарно и той ще контролира нашите спецслужби. Това е падение! Кой му пробутва на Слави Трифонов тези депутати?", каза още Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com