Румен Петков във Варна: Дебатът за управленските приоритети закъснява, престъпленията в енергетиката са факт

1358
Румен Петков във Варна: Дебатът за управленските приоритети закъснява, престъпленията в енергетиката са факт
Снимка: ПЦ на АБВ

Време е за дебат за управленските приоритети – такива, които обединяват нацията, приоритети, които могат да гарантират разположеност във времето, общо позиции и политическа воля за тяхното решаване и персонален състав, който да ги реализира. Това коментира председателят на ПП АБВ Румен Петков пред медиите във Варна.

В списъка на управленските приоритети на първо място е планът за възстановяване – тема, която остана встрани от дискусиите и в предишната предизборна кампания, и през тази, минала преди дни, посочи той. В приоритетите се нарежда Зелената сделка, енергийната сигурност, здравеопазването. Румен Петков отдели специално внимание на въпроса за българската енергетика.

"Министърът на енергетиката се държи така, сякаш "Булгартрансгаз“ са му портмоне. Той се държи като човек на ръчно управление от "Ай Си Джи Би“. Такова безсилие и безгръбначие, каквото това същество демонстрира, не съм допускал, че може да има. Той даде срок на енергийния холдинг до 9 юли да уволни ръководството на "Булгартрансгаз“. Нищо такова не се случи. Енергийният холдинг на "Булгартрансгаз“ показаха, че гледат на него като на употребявана салфетка. "Ай Си Джи Би“ – публично сме говорили много пъти за осакатяването на проекта "Комотини-Стара Загора“, от проекта са отрязани две звена, които възлизат на обща стойност 9 млн. евро, но стойността на проекта продължава да е същата“.

Румен Петков критикува Радев заради Кацаров, призова за дебат за управленски приоритети

Време е за дебат за управленските приоритети – такива, които обединяват нацията, приоритети, които могат да гарантират разположен...

Сред примерите за хаос в енергетиката Петков посочи кредита, предоставен на "Булгартрансгаз“ от Българската банка за развитие (финансова институция, чиято роля е да подпомага малкия и среден бизнес) в размер на 150 милиона лева, без санкция на КЕВР и мълчанието на министъра на икономиката по темата. Председателят на АБВ съобщи, че в близките седмици на "Булгартрансгаз“ ще бъдат наложени санкции в размер на около 400 хил. лв. и добави, че министърът на икономиката е пряк участник в тези груби нарушения.

В коментара си за събитията в резултат на парламентарния вот, председателят на ПП АБВ Румен Петков заяви, че премиерът не бива да бъде партиен лидер. Според него има приемственост между правителствата на Борисов и правителството на Радев по същност.

"Христо Иванов беше министър на правосъдието. Той е изключен от адвокатския съюз. Значи той е някакъв левент на свободна практика и не може да бъде адвокат. Знам само, че хвърля огромни пари за билбордове и политическа реклама. Стойчо Кацаров е изключен от БЛС и става министър на здравеопазването. Един човек, който е изритан от гилдията му, става министър на здравеопазването – най-чувствителният сектор в България години наред. Човекът, който измисли тези пътеки и направи здравето стока, в момента ще прави реформа. Христо Иванов докара съдебната система до това положение, а този, който ни дари с това здравеопазване на унищожени болници, сега ще реформира здравеопазването. Има неща, които не ги ли виждаме навреме, фалитите стават въпрос на осъзната необходимост на държавата.

В сравнение с всички министри на здравеопазването, в т.ч., събирани по бензиностанции, от финансовото министерство, от тук, от там, Стойчо Кацаров е здравният министър, който е виждал най-малко пациенти в живота си. Тези неща трябва да се видят. За съжаление президентът не ги вижда. Той трябваше да ги смени тези министри. Това е правителството на България, което не подлежи на парламентарен контрол, но с всички останали правомощия и задължения“, коментира още Румен Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика