Румен Петков: Зад кулисите тече пазарлък и за местните избори

1442
Румен Петков: Зад кулисите тече пазарлък и за местните избори
Снимка: БТА

Налице днес е грозен политически пазарлък у нас и обществото трябва да си даде сметка за това, коментира в Плевен председателят на АБВ Румен Петков и обясни, че подмяната на дневния ред на държавата се извършва с подхвърляне на дребни теми, като партийни или междуличностни междуособици. Петков смята, че зад кулисите тече пазарлък и за местните избори, който ще пренареди политическия пъзел по неузнаваем начин, дори на места с трайни традиции, като Перник, например. Една от целите, посочи той, е левицата у нас да бъде изтласкана много настрани което ще направи особено тежко положението за формациите в левия политически спектър.

В анализа си за вътрешните и външни политически процеси Румен Петков изрази тревога за националната сигурност на Съединените щати, като за пример посочи, че на територията на държавата от началото на годината са регистрирани 160 масови разстрела (по данни на американската агенция по сигурността), както и скандалите с теч на секретна информация от Пентагона. Кризата на сигурността на Щатите е катастрофална, а добруването на САЩ е от стратегически интерес за България. И ние, като партньорска държава, трябва да помогнем на САЩ, посочи Петков и подчерта, че България, явно за разлика от Щатите, разполага с необходимия инструментариум за целта – ДАНС, разузнаване, контраразузнаване, специални части. При така създалата се ситуация, налице в службите за сигурност на САЩ е интелектуална немощ, институционално безсилие и безпътица и невъзможност на администрацията на Байдън да защити на първо място интересите на американските граждани, коментира още лидерът на АБВ.

Румен Петков: Консолидацията на лявото продължава във формата на „Левицата!“

За равен достъп на гражданите до информация за кандидатите за избори и гарантирана хигиена в представянето на политическите сили по вре...

„ЛЕВИЦАТА!“ в Плевен постигна най-добрия за коалицията резултат в страната на парламентарните избори, отбеляза пред местните медии Петков. Същевременно той определи цялостния изборен резултат на формацията като лош. Той коментира множеството атаки от всякакъв характер срещу представителите на „ЛЕВИЦАТА!“ не само в Плевен, но и в цялата страна, голяма част от които дойдоха от ръководството на БСП и на централно, и на местно ниво и които парадоксално припознаха лявото обединение като основен свой опонент. Лидерът на АБВ изрази надежда, че от всичко това ще бъдат направени необходимите изводи и поуки и в крайна сметка лявото в България ще поеме общ път, в интерес на социалната просперираща държава и на общество.

Сред причините „ЛЕВИЦАТА!“ да не намери място в новия парламент Румен Петков изтъкна краткото време, с което формацията разполагаше, за да консолидира структурите си, за да се легитимира пред своите избиратели, както и липсата на воля у ръководството на БСП за съвместна работа в общо силно ляво обединение.

„ЛЕВИЦАТА!“ днес приключва с анализа на парламентарната кампания и навлиза в следващ етап на консолидационни процеси и привличане на максимално широк представителен състав, който да убеди обществото, че лявата политика в България е възможна, каза още Румен Петков.

Водачът на парламентарната листа на „ЛЕВИЦАТА!“ в Плевен Иван Мандински изрази благодарност към колегите си и направи заявка за продължаваща работа на формацията и участие в изборите за местни органи на самоуправление тази година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика