Симеонов: Местан да отвори Конституцията и да прочете, че в България няма малцинства

7217
Симеонов: Местан да отвори Конституцията и да прочете, че в България няма малцинства
Снимка: БГНЕС

Този човек трябва да отвори Конституцията и да прочете, че в България няма малцинства. Такава е Конституцията, такива са законите и да се съобразява. Това не е Конституцията на Турция, нито на Албания. Просто този човек да разбере къде се намира, а не да обикаля при всяка криза турското посолство и да се крие.

Това коментира вицепремиерът Валери Симеонов по повод искането на Лютви Местан и ДОСТ България да признае турското малцинство така, както Албания е признала българското.

Местан със завоалирана заплаха, иска признаване на турско малцинство

Партията на Лютви Местан – ДОСТ, поиска България официално да признае, че има турско етническо малцинство на българска територия....

ДОСТ и ДПС ми искат оставката с право, защото са ощетени от това управление и искат властта, която за тях е хранилка, заяви Симеонов във връзка с исканата му оставка.

„Другата лъжа, това се казва абсолютна лъжа. Присъда, която не е влязла в с сила, не е присъда. Така е поне в правния мир. Никой не обръща внимание на поредното активно мероприятие. Спрямо мен малко по-трудно ще минат, защото аз съм по-устойчив. Има присъда от 31 юли, това не е присъда, а определение на съда, което е обжалвано още август месец. Сега се притопля евентуално да може да се въздейства върху управлението и лично върху Борисов. Трудно ще се получи, защото ние сме коалиция и ако министрите на ГЕРБ могат да бъдат отстранявани лесно, мисля, че все пак тук има някакво коалиционно споразумение, в което действат други. ДОСТ и ДПС ми искат оставката – да, с право, защото те са политически сили, които са ощетени от това управление“, коментира Симеонов.

По думите му те искат да го разрушат, за да се докопат до властта, която за тях е хранилка. „Те не гледат на властта като начин за решаване на проблемите на България, а като на хранилка. Винаги, когато ДПС е била във властта, е било така. Лютви Местан това е разклонение на ДПС, а ДОСТ е уродливото изчадие на ДПС. И двете се командорят от едно и също място, знаете от къде. Трудно ще се разруши коалицията ни. Иска се оставка на вицепремиер, недейте им обръщайте внимание, тея са смешни. Същата работа е и с ултиматума на цялото правителство. Кога се иска оставка на едно служебно лице ултиматум – когато имаш основание за това, когато не си върши работата, но ти трябва да кажеш с кое задължение не се справя“, посочи той, цитиран от Фокус.

Според него няма регламентирано понятие „език на омразата“. „Езикът на омразата в най-висша степен се употребява от ДПС и ДОСТ. Там има фрази, обвинения във фашизъм, ксенофобия, расизъм и какво ли още не. Това какво е – език на любовта? Кой беше Местан – това не беше ли турският Жорж Ганчев? С тях ли да се занимаваме?“, каза още Валери Симеонов.

ДОСТ отрече да има връзка връзка с фондацията от Кърджали

Политическа партия ДОСТ не е финансирана от фондация "Асоциация Бату платформ". Това се посочва в позицията на партията, разпространен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика