Симеонов саботира среща на "патриотите", но всички остават заедно да крепят правителството

3313
Симеонов саботира среща на "патриотите", но всички остават заедно да крепят правителството
Снимка: БГНЕС

Пореден безуспешен опит за сближаване на позициите направиха две от трите партии от "малката" управляваща коалиция "Обединени патриоти" (ОП) по повод предстоящото им явяване на евроизборите.

След като седмици наред се дистанцираше от коалиционните срещи, лидерът на "Атака" Волен Сидеров най-накрая сам инициира такава среща, но тя пък бе бойкотирана от лидера на НФСБ Валери Симеонов.

ВМРО ще се яви самостоятелно на евроизборите

Въпреки че държи на единството на патриотичния блок, в който участва, ВМРО вече се подготвя да се яви самостоятелно на предстоящите изб...

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, чиято партия на 27 февруари обяви, че отива сама на евроизборите, отново отправи пожелателен призив за общо участие на "Обединени патриоти". В същото време Валери Симеонов не иска изборен съюз с "Атака", а само с ВМРО.

И трите партии обаче са единни в позицията си, че както и да се явят на изборите, ще останат заедно в правителството на Бойко Борисов.

Валери Симеонов обяви предварително, че няма да участва в коалиционния съвет, тъй като партията му се готвела за самостоятелно явяване. Той повтори, че няма как НФСБ да е заедно с "Атака" на евровота, заради непреодолимите им различия с по отношение на външната политика.

"Вече близо 2-3 месеца преговаряме с ВМРО да се явим в двупартиен формат на изборите. Сега изведнъж ВМРО приканват да се видим трите партии и да се явим в трипартиен формат. Всичко това според нас е един театър за пред медиите и нямаме намерение да ставаме участници в самодейни театрални постановки", каза Симеонов пред "Фокус".

Той все пак остави вратичка за ВМРО - подкани ги, ако имат желание, да се срещнат.

Краят на патриотите

Обединени патриоти са интересни за следене и всъщност умело знаят как да играят партийни игри. В момента, малко преди изборите, правят ...

Каракачанов обаче заяви след срещата с Волен Сидеров и хората му, че е най-добре трите партии да участват заедно на изборите, ако не - всяка да се яви сама.

"Най-добре е да запазим коалиция "Обединени патриоти", а ако това е невъзможно, да бъдем коректни един към друг и всеки да се яви поотделно на евроизборите", каза вицепремиерът и лидер на ВМРО пред репортери, като така индиректно изключи възможността за коалиция между две от трите партии - ВМРО и НФСБ, както настоява Симеонов.

Каракачанов похвали Сидеров - бил много коректен и искал просто да "седнат на една маса и всеки да си каже какво мисли". За сметка на това той разкритикува отсъстващия Симеонов:

"Ако има такива различия би било добре да дойде да каже. Всички сме заети, но намираме време в името на единството да седнем да говорим. Ако имаш някакви съображения, идваш и ги казваш - това не ми харесва, това предлагам, колеги".

Лидерът на ВМРО все пак изрази надежда, че "утрото е по-мъдро от вечерта". Той обаче не каза колко още време могат да се проточат тези опити за разговори и припомни, че и ВМРО работи по резервния си вариант - самостоятелно явяване. Партията издигна за водач на листата си евродепутата Ангел Джамбазки, чийто билбордове от известно време стоят из София.

Патриотите се събраха на коалиционен съвет, "Атака" напусна преждевременно

Представители на ВМРО, „Атака“ и НФСБ се събраха на коалиционен съвет на "Обединени патриоти" в сградата на Народното събра...

На излизане от разговорите лидерът на "Атака" запази мълчание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика