Скандал в пленарна зала: БСП искат оставката на Валери Симеонов

5564
Скандал в пленарна зала: БСП искат оставката на Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Искаме оставката на Валери Симеонов. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация.

„Зам.-министър в правителството на ГЕРБ с хитлеристки поздрави и вицепремиер с майтапчийски снимки от Бухенвалд. Докъде докарахте европейска България? Заради властта и парите ли сте готови да пренебрегнете изконни европейски и български ценности? Ние искаме оставката на Валери Симеонов“, заявява Нинова.

Валери Симеонов определи нацисткия поздрав като осмиване на нацизма

Няма как да подам оставка. Не виждам основание и все пак искам някой да застане пред камера да обясни защо ми искат оставката – к...

„И понеже си позволявате да обвързвате този случай с изречението, произнесено от Крум Зарков, няма да пренебрегна този въпрос. Ние сме различни от вас и отликата е в следното – когато Крум Зарков произнесе тази реплика БСП я определи като грешка. ГЕРБ определя днешната ситуацията като майтап. Грешка-майтап. Аз казах на Крум Зарков-веднага и светкавично трябва да се извиниш публично на българския народ и той го направи. Бойко Борисов каза - на всеки се е случвало в командировка да си прави такива майтапи и е човешко“, подчерта Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС.

Извинение от едната страна, от другата - човешко било да правиш хитлеристки знаци, да се снимаш и пускаш в социалните мрежи с тях, подчерта лидерът на БСП.

С тона, който зададохте, искате постоянно да рушите доверието към българския парламент. Това каза от своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с декларацията на БСП. „Декларацията и тонът го зададохте Вие от ляво, защото от ПГ на ГЕРБ знаем какъв е вашият подход и бяхме готови с два вида декларация“, коментира той. „Вие поръчахте това да бъде днес в парламента, моля бъдете коректни“, посочи Цветан Цветанов. „Ако бяхте достатъчно коректни, градивни и се отнесете с необходимото уважение към тези хора, които днес са в залата, щяхме да имаме декларация за предстоящия празник 24 май“, каза още той, цитиран от "Фокус".

Декларацията на БСП доказва едно-единствено нещо, че това е партия, която всеки път достига зреещи висини на наглостта, безсрамието, партия, която пее в лицето на председателката си ария на позора. Арията на пазара, чийто добър изпълнител е Нинова" Това заяви в декларация от името на ГЕРБ Антон Тодоров.

„Какво знаем за партията БСП-знаем, че това е партия със сгрешено име. Тя е небългарска социалистическа партия. Тя е наследник на небългарската комунистическа партия, която два пъти се опита да направи Отечеството ни република на Съветския съюз, три пъти докара България до фалит, изби елита на България. Вашите конгреси следват онези поредици конгреси на комунистическата партия, чийто наследник сте вие. Партията, която осъди спасителя на българските евреи, която уби наследниците на Баба Тонка, която уби над 30 000 българи. Клахте българите, както и турчин не ги е клал“, заяви от парламентарната трибуна депутатът на ГЕРБ.

Патриотите застават зад Симеонов

За нас няма проблем, скандал или драма, Валери Симеонов остава в изпълнителната власт. Това заяви пред журналисти депутатът от Обединен...

Според Тодоров при анализ на БСП се виждало, че партията е съставена от нагли хора. „Днешната боркиня с корупцията Нинова би трябвало да отговаря на конкретни въпроси. Ако в България имаше съд и прокуратура, тя отдавна трябваше да бъде на място-хладно, място-тъмно“, смята Антон Тодоров.

Тази партия никога не неправи извинение към нас българите и нацията ни, към България. Тези хора трябваше да се извинят най-накрая за престъпленията на БКП и за своите, смята депутатът от партията на Бойко Борисов.

По време на декларацията на ГЕРБ депутатите от БСП излязоха от пленарната зала.

Междувременно лидерът на Атака и съпредседател на Обединените патриоти Волен Сидеров защити Валери Симеонов от парламентарната трибуна.

За вицепремиера Симеонов, който нападате по този некоректен начин - той нито има нацистки наклонности, това са клевети, манипулации и лъжи и вие го знаете много добре, каза още Сидеров в декларация от името на ПГ на „Обединени патриоти“ в отговор на декларацията на БСП.

ДПС поиска оттегляне на всички "крайни националисти" от властта

Настояваме за незабавно отстраняване на крайните националисти от властта. Това каза пред журналисти народният предтавител от ДПС Хамид...

„Лидерът на БСП се опитва да напада „Обединени патриоти“ по един некоректен начин, да посочи, че ГЕРБ са взели за партньор някои, които са съмнителни като политическа коректност“, коментира той. „Едно издание е направило провокация срещу Валери Симеонов, такива срещу мен са правени десетки пъти, знам много добре, когато има медийни атаки как могат да ти вкарат в устата нещо, което не си казвал“, обясни Волен Сидеров.

Правите тази атака, защото видяхте, че в това правителство започва истинска работа“, допълни той. „Призовавам към разум и умереност, наистина да гледаме същината на нещата и действията. Валери Симеонов е деен и енергичен човек, иска да свърши нещо, знам го и съм сигурен“, заяви Волен Сидеров. „Критикувал съм го толкова остро, както никой не го е правил, но знам, че има качества да свърши нещо. Ако го нападате, че казал нещо си на някакъв вестник, което не е предадено коректно, това означава, че не търсите не добрия, не политическия, не принципния начин на критика“, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Пореден трус в правителството: Главчев сменя още един министър (СНИМКИ)

Няма информация чужди служби да са искали смяна на директора на "Митниците", обяви министър

"Главчев е секретарка на Борисов - незабавно да подаде оставка": Оценка на Калоян Методиев

"ПП-ДБ сервираха служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС": ИТН коментираха смяната на външния министър (ВИДЕО)

ЦИК се готви за изборите, хвали служебното правителство (СНИМКИ)

Дясната ръка на Румен Радев: Ясна е партийната принадлежност на кабинета "Главчев"

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

"Полезни идиоти", "Няма да ви взривят вас, има по-лесни начини": Гешев обижда депутатите

Главчев на среща със службите, обсъждат изборите и Близкия изток

Рокадите в министерствата продължават, Йоловски и бивш министър на Радев се връщат (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика