Слави Трифонов се появи: Ще изчакам малко дали ще се съберат граждани

10846
Снимки: БГНЕС

Ще поседя пред парламента, докато депутатите работят. Това заяви шоуменът Слави Трифонов, който в крайна сметка се появи пред Народното събрание. След като репортерите му посочиха, че Народното събрание приключи работа за днес (4 май), Трифонов отговори: "Ще изчакам малко, ще видя дали ще се съберат хора. Ще стоя тук, докато намеря причина да продължавам да стоя. Ще стигна докъдето е необходимо".

На въпрос на Actualno.com дали ще идва всеки ден пред парламента, Трифонов отговори с категорично: "Да". На друг въпрос на Actualno.com - дали ще опита да направи референдум за отменените от Конституционния съд три въпроса от предишния плебисцит, иницииран от "Шоуто на Слави", Трифонов коментира: "Ние този референдум не можем да ги накараме да приемат, какво остава за нов". Става въпрос за следните въпроси:

Борисов: Ако изборите бяха мажоритарни, ГЕРБ щеше да има 130 депутати

Ако беше по мажоритарната система този избор, ГЕРБ щеше сигурно да има 130 депутати. Това коментира пред журналисти на влизане в сграда...

1. Да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите

2. Броят на народните представители да бъде намален на 120

3. Директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура.

Мисля, че единственият начин, по който несправедливостта може да се промени е чрез Конституцията. Само чрез нея може да има пряка демокрация. Това заяви Трифонов при появата си пред Народното събрание.

Според "Труд" Борисов бързо ще опита да прокара идеята на Слави за мажоритарен вот

Още щом 44-то Народно събрание започне работа, ГЕРБ ще търси начин да узакони резултатите от референдума, иницииран от "Шоуто на Слави"...

По думите на Трифонов относно мажоритарния вот има ясен казус – не трябва промяна на Конституцията, са мнозинство в обикновен парламент. Две седмици имаха, можеха депутатите да вкарат законопроект за мажоритарната система. Който и да е депутат можеше да го стори, не е необходимо да има работещи комисии, посочи Трифонов. Той беше категоричен, че няма повече да дава толеранс: "Какво правят две седмици, с какво се занимават. Надявам се да обърнат внимание на това, което правя. Ако не обърнат, ще направя така, че да обърнат - по друг начин".

Как ще се правим, че това (бел. ред. - референдумът за въвеждане на мажоритарния вот, за въвеждане на държавна субсидия от 1 лев за 1 действителен глас за политическите партии и коалиции, както и задължителното гласуване на избори и референдуми) не се е случило – че 2,5 млн. души са поискали нещо, настоя шоуменът. Слави отново отрече, че има политически амбиции. "Това е моя гражданска позиция - вие идвате да ме отразявате, защото съм популярен по някаква причина. Несправедливостта е ежедневие в България", подчерта Трифонов и попита журналистите дали не им е неприятно, че политическата класа се прави, че референдумът не се е случил. Пропорционалната система е провалена - избираме между лошо и по-малко лошо, смята Трифонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика