Съботно забавление с Орешарски - той не бил виновен за Пеевски, само БСП и ДПС

3812
Съботно забавление с Орешарски - той не бил виновен за Пеевски, само БСП и ДПС
Снимка: БГНЕС

В истински фарс се превърна интервюто на бившия премиер Пламен Орешарски в един от сутрешните съботни блокове.

Орешарски беше върнат по времето на своето управление, тъй като в понеделник, 13 юни, се навършват три години от протестите срещу назначението на Делян Пеевски. За пореден път той не видя себе си като причина за скандалното назначение и не намери вина, че не се е противопоставил на натиска на Сергей Станишев, Лютви Местан и най-вече Ахмед Доган. Орешарски изрично беше попитан в сутрешния блок на Нова телевизия дали не е бил наясно какво представлява Пеевски и дали заради него "не падна жертва" например "Булгартабак", на което той отвърна, че не по негово време е приватизирана тютюневата компания и призова да се припомни кога стана това. Кога придоби г-н Пеевски своята мощ - по мое време или не, нападна бившият премиер.

Орешарски не вярва, че с доклада за КТБ ще стигнем до необезпечените кредити

Не съм го виждал доклада и сигурно и няма да го видя, но ми прави впечатление, че се нагнетява голямо очакване. Предполагам, че ще види...

Пламен Орешарски шокиращо заяви, че сега се събират добре приходи заради мерки, които той е взел. Опитах се и донякъде туширах политическото напрежение, добави той. И продължи - първата мигрантска вълна беше по мое време и тогава се изгради първата ограда на границата.

Попитан директно след като е толкова успешен, защо се наложи да подаде оставка, Орешарски отвърна - защото ерозира парламентарната подкрепа. Питайте ме кое мое действие за една година управление беше грешка, каза той, като видя назначението на Пеевски като политическо решение на БСП и ДПС, а не като свое "експертно" решение.

Видяхте ли доказателство, че протестите срещу кабинета "Орешарски" са били стимулирани? В момента, в който в парламента Бойко Борисов каза, че е изтеглил своите хора, Реформаторите са останали стотина души. Имаше много телевизионни репортажи на ваши колеги за платени протести - Вашата телевизия най-вероятно не ги е правила, нахално заяви Орешарски. Бившият премиер не намери вина у себе си за спиране на еврофондове и даде пример с Кристалина Георгиева, която също била обвинявана за спирания. Заварихме изоставане процедура за оперативните програми за новия програмен период (2014 - 2020 година), но успяхме да подготвим всичко и след като обявих оставка, на следващия ден Брюксел одобри Партньорството за споразумение, подчерта той.

За финал Орешарски демонстрира какъв широкоскроен "технократ" е и на тема футбол - щял да се радва, ако някоя по-малка футболна сила стане шампион, въпреки че симпатизирал на стила на Франция, Испания, Германия т.е. кажи-речи всички фаворити.

Вече е официално - Орешарски е "Пацо от Дупница" и в "Уикипедия"

Песента "Пацо от Дупница" огласи в четвъртък сутрин центъра на София в поредната акция на "Ранобудните студенти" (виж видео тук). Група...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика