Тагарев споделя мнението на Борисов за службите

4781
Тагарев споделя мнението на Борисов за службите
Снимка: Actualno.com

Министърът на отбраната Тодор Тагарев не вижда как военното ни разузнаване може да бъде извадено от структурата на военното министерство, за което се появиха разногласия в парламента. Новината стана ясна от неговия коментар пред медиите, предава БНР.

Припомняме, че заради отказа на Бойко Борисов, а впоследствие и на  ДПС, да се слеят цивилното и военното разузнаване, Атанас Атанасов подаде оставка като шеф на комисията за контрол над службите. Заради Борисов: Атанас Атанасов се оттегли като председател на комисията за службите

"Военното разузнаване работи изключително добре. Това е изключително важна структура на системата на Министерство на отбраната. В ежедневен контакт с неговото ръководство, защото войната на практика е на нашите граници и тази служба има много важна роля в това отношение. Тя е много тясно интегрирана с армейските структури, с процесите на взимане на решения в Министерство на отбраната и не виждам как "Военното разузнаване" може да бъде извадено от Министерство на отбраната", смята Тагарев. ОЩЕ: Борисов използва войната, за да се оправдае за бламираната реформа на службите (ВИДЕО)

Според него вариантите, които ще потърсят депутатите трябва да осигурят функциониране на тази част от разузнавателните ни структури в интерес на министъра на отбраната и на армията.

"Структурно могат да бъдат намерени различни решения, но каквото и решение да намерят министъра на отбраната трябва да може пряко да работи с тази система, която изпълнява функциите и в момента", каза Тагарев. 

Ще искаме помощ от НАТО

Министър Тагарев каза още, че не е необходимо страната ни да иска допълнителна помощ от НАТО за охрана на черноморската ни граница.

"Работим с наши съюзници, които са от бреговите съюзници, с Румъния и Турция основно. НАТО е ангажирано със сигурността в Черно море, без да присъства с военноморски кораби поради ограниченията на Конвенцията от Монтрьо, но присъства по други начин - самолети, разузнавателна информация и т.н. Така че ние имаме подкрепата и разбирането на нашите съюзници, че те трябва да ни помогнат по възможните начини, ако обстановката започне да се усложнява още повече", уточни Тагарев. ОЩЕ: Тагарев: Провокация е, че Русия продължава ученията в икономичесата ни зона в Черно море (ВДИЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ивайло Вълчев е водач на листата на ИТН за евровота

Ясни са водачите на листи на ДПС за изборите на 9 юни

Атанас Запрянов: Армията ще се стабилизира с 2,5% от БВП

Кирил Петков: Въпреки че за много темата за Корал омръзна, тя е пример за храброст

Димитър Главчев: Наваксваме изоставането в армията, изборите са основната задача

Румен Радев: 2% от БВП за разходи за отбрана вече не са достатъчни

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика