Татяна Дончева: Проверките за подслушванията са кръстосани

3155
Татяна Дончева: Проверките за подслушванията са кръстосани
Снимка: БГНЕС

Проверките за подслушванията обикновено са кръстосани и са извършвани различни проверки на МВР и ДАНС. Това обяви съпредседателят на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ и лидер на Движение 21 Татяна Дончева пред БНТ. 

Тя няма съмнения във волята на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че ще доведе нещата докрай. Кръстосването на материалите за подслушване е важно и е важно да се съберат колкото се може повече заявления“, отбеляза Дончева.

Татяна Дончева за рокадата в ДАНС: Не можете да направите селския началник шеф на национална служба

Кой и за какво го е изкадрувал - не знам, но трябва сериозно да се обмисли решението. Не можете да направите селския началник шеф на на...

Самата Татяна Дончева била подслушвана от години. Тя посочи, че не е  мината някаква граница, а служебният вътрешен министър оповестява пестеливо и точно информацията. Въпросът е, че това, което трябва да се направи е ефективен граждански контрол и ефективно Бюро за подслушванията, настоя Дончева. 

Дончева настоя за сериозна проверка на "частните подслушвателници". Тя посочи, че няма да бъде тайна за МВР да разберат кои са и с какво се занимават. „Нямаме най-големите служби. Ние тази работа я използваме за клюки и за да притискаме хора“, критикува Дончева службите.

По отношение на оценката на Дончева за първите действия на служебния кабинет, тя оцени като воля и решимост за разграждането на модела, установен у нас. Тя уточни, че ГЕРБ направили система, при която доскорошни заместник-министри да заемат професионални позиции от неподходящи и неподготвени хора. Дали обаче всички назначения са точни и правилни, нямало правителство, което да не бъде упрекнато, посочи Дончева. 

В общи линии посоката на служебното правителство е правилна, похвали Татяна Дончева служебния кабинет. В нейните представи може да се сбърка назначаването на министър и областен управител, но другите назначения „могат да ти изядат главата на служебния кабинет и на партиите на протеста“.

Тя посочи, че новото правителство, ако е от партиите на протеста, ще бъде за запазване на част от служебните министри. Ние имаме нужда от човек, който е разбирач, визионер и прекрасен администратор, категорична бе Дончева. 

Мая Манолова: Ще влезем в парламента с повече депутати

Решени сме да изпълним целите си в същия формат и със същия ентусиазъм, заяви председателят на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая...

Дончева подкрепя закриването на специализираните съдилища и прокуратура. Никаква опасност няма някой да избегне правосъдието, защото всички дела отиват в общата подсъдност и ги гледат съдии с по-висока квалификация, поясни тя.

Истинските дела за организирани престъпни групи приключват със споразумение. Закриването на специализираният съд и прокуратура партиите на протеста не са на различни мнение, завърши Татяна Дончева. 

Прочетете още по темата: Мая Манолова: Ще влезем в парламента с повече депутати

Корнелия Нинова: Съюз с Татяна Дончева няма по три причини

Корнелия Нинова: Съюз с Татяна Дончева няма по три причини

Съюз с Татяна Дончева няма по три причини, написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук. Ето още какво казва тя: "Да се направи г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com