Тома Биков видя преврат с дневния ред на парламента

2820
Тома Биков видя преврат с дневния ред на парламента
Снимка: БГНЕС

Правите преврат и с Изборния кодекс, и със закриването на Специализираната прокуратура и Специализирания съд. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков от трибуната на Народното събрание за дневния ред на парламента.

Как се опитвате да си увеличите процентите, като прехвърлите президента към ЦИК пет месеца преди президентските избори. Не ви ли е срам от това, запита Биков. Два месеца преди изборите вие правите това, ядоса се той. Това, което правите се вижда от всички и не си мислете, че няма да бъде разбрано от хората, предупреди депутатът.

Който си мисли, че може да излъже хората с мошеничество и всякакви законодателства, които да замаскират това, което се случва отзад, много се е заблудил. Всички ви виждат в последните дни колко ви е смелостта и желанието да управлявате държавата, изтъкна Тома Биков.

Биков: Президентът да даде третия мандат на „Демократична България“

Президентът трябва да даде мандата на „Демократична България“, които в предизборната си кампания заявяваха многократно, че ...

Според него ИТН щели да се държат отговорно, ако са искали да правят правителство. ГЕРБ ще продължи да бъде конструктивна опозиция в мнозинството в парламента. Биков призова за третия мандат да се предложи правителство, да се поиска финансова обосновка, да се направи оценка за въздействието и тогава да се извършват реформи. Първо правителството да бъде направено и след това носете отговорност, а не да се криете зад гърба на мнозинство на незнайно какви компромиси, подчерта Биков.

Вчера ГЕРБ гласували против дневния ред поради няколко причини – ГЕРБ не са част от мнозинството в парламента и управляващите не са съгласни, че това е дневният ред на Народното събрание. Вчера обаче сте се спазарили, защото две точки от дневния ред ги няма. Една от тях е за „Росенец“. Кой клекна за „Росенец“, запита Биков и продължи да пита: Кой клекна и за точката за субсидията?

Предложено е законодателство, което да струва между 10-15 млрд. лв. на българските данъкоплатци, посочи Биков. Той недоумява защо трябва да се променя Изборният кодекс с ясното съзнание, че най-вероятно изборите ще бъдат след 2 месеца.

Предприемате едни много радикални промени в съдебната система, без обществено обсъждане, без консултация с европейските институции, изрази възмущението си Биков. Кой има ползи тези дела да бъдат спрени, да не би да имат ангажименти към някого. Как се прави такава тежка реформа за три дни, запита Тома Биков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com