"Трейс" с обяснение заради Нинова: Нямаме действащи договори с "Автомагистрали"

8828
"Трейс" с обяснение заради Нинова: Нямаме действащи договори с "Автомагистрали"
Снимка: БГНЕС

„Трейс Груп Холд“ АД няма действащи договори с държавното предприятие „Автомагистрали“ ЕАД. "Трейс" е публична компания - всички наши договори за възлагане и изпълнение на строителни обекти, както и финансовата информация, са обществено достъпни. Това заявяват в декларация от „Трейс Груп Холд“ АД във връзка с днешното изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от компанията.

Припомняме, че в политическото си слово от трибуната на Народното събрание Нинова коментира: „Докато хилядите български семейства получиха честитки за Коледа с по-скъп ток, 5 фирми получиха огромен коледен подарък - над 1 милиард лева за строителство на магистрали. Тези пари се раздадоха извън закона без обществени поръчки.

"Трейс груп": Ремонтът на шосето край Своге е изпълнен качествено

При рехабилитацията на пътя Мездра- Своге- Нови Искър по проект „Транзитни пътища", извършена две години преди катастрофата край ...

Време е да се назоват имената на олигархическите обвързаности. 1 милиард и 350 млн. лв за пътно строителна техника за получили „Хидрострой“, „Трейс Груп“, „Пътстрой 92“, „Главболгарстрой“, „ПСТ Груп“. Вярно ли е, че вече има преведени аванси на тези фирми?“

От "Трейс" заявяват, че са компания изпълнител. "Какви са процедурите за реализирането на обектите, за които се изразходва публичен ресурс, какви са правилата - решават политиците. Ние, като строители, искаме да има ясни правила, прозрачни процедури и практики, които гарантират изпълнението на обектите, качествено и в срок", категорични са от фирмата.

Относно конкретното питане на Нинова, отправено от трибуната на Народното събрание, за да няма „замитане под килима“, което винаги ражда лавина от недоразумения и тежки имиджови щети, информираме, че „Трейс Груп Холд“ АД няма действащи договори с държавното предприятие „Автомагистрали“ ЕАД. „Трейс Груп Холд“ АД не е подизпълнител на „Автомагистрали“ ЕАД, категорични са от компанията.

За 4 години "Трейс груп" е спечелила обществени поръчки за 63 млн. лв. в София

След катастрофата край Своге Столичната община поиска от Пътната агенция да инспектира асфалтовите бази, които снабдяват строителните ф...

Корнелия Нинова

"За обявените обществени поръчки за изграждане и рехабилитация на пътна инфраструктура през 2017 г. от АПИ, Холдингът участва в 21 тръжни процедури, отстранени сме на 10 позиции. Единственият обект, който ни е възложен, е „Изграждане на обходен път на град Ахелой, част от първокласен път I-9 Слънчев бряг – Бургас“, на стойност 23 млн. и 200 хил. лв. Обектът стана част от Републиканската пътна мрежа през месец юни 2018 г., завършихме го 4 месеца преди срока по договор, и още не е изплатен.

През 2018 г. на обявените от АПИ обществени поръчки за Калотина - Софийски околовръстен път на стойност 141 млн. лв. и Калотина - Храбърско на стойност 117 млн. лв. сме отстранени.

В заключение в интерес на нашите акционери на нашите служители и на обществеността, ви информираме, че през 2018 г. предприехме законови действия срещу лица, физически и юридически, които си позволиха пряко или косвено да уронят доброто име, престижа и търговската репутация на компанията чрез разпространяване и внушаване на неверни и заблуждаващи твърдения. Ние сме длъжни да защитим репутацията и интересите си", заявяват още от „Трейс Груп Холд“ АД.

Нинова: ГЕРБ създаде хаос, искаме актуализация на бюджета

"За нас 2019 ще сложи край на статуквото и начало на промяната в България и Европа. Нестабилност, несигурност, растяща бедност, корупци...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика