Туристическият бранш настоява Зарица Динкова да си остане на поста

7788
Туристическият бранш настоява Зарица Динкова да си остане на поста
Снимка: МТ

Туристическият бранш в България, представен на най-значимото в световен мащаб изложение ITB – Берлин, обяви категорична подкрепа за оставането на поста на министъра на туризма Зарица Динкова. Това стана в разпространено отворено писмо, подписано от десетки представители на бранша.

Още: Зарица Динкова: Тясната работа с бизнеса, винаги е била мой приоритет

„Ние, представителите на бизнеса, смятаме, че приносът й за реализацията на първата по рода си програма за финансиране на маркетинговите дейности на туристическите услуги в Черноморските общини бе изключително високо оценена от чуждестранните ни партньори и приета като послание за нова проактивна политика, каквато напълно отсъстваше досега. Обръщаме внимание отново на факта, че сред искащите смяната на министър Динкова има заинтересовани бюджетът за реклама да продължи да се харчи по непрозрачен и неефективен начин в интерес единствено на близки до тях фирми“, се казва в писмото.

Още: Зарица Динкова: България предлага висококачествен здравен туризъм

„Запазването на поста на министър Динкова ще бъде доказателство за последователна политика в туристическия сектор с превес на обществения интерес, ще доведе до още по ефективен диалог с международните ни партньори и подобряване на имиджа на България и световния пазар“, се казва още в документа.

Още: Туроператорите отбелязват ръст от 70% на ранните записвания за летния сезон на туристи от Великобритания

От бранша са категорични, че опитът на Зарица Динкова от Външно министерство й дава предимство и подпомага установяването и поддържането на отлични връзки, както с най-големите европейски туроператори, така и с представителите на държавните власти, където тя е добре приета. „Ние, участниците от България, формиращия реалния бизнес в туристическата ни индустрия /правещи инвестиции, създаващи работни места и плащащи данъци/ изразяваме безрезервната си и категорична подкрепа към министър Зарица Динкова.

Още: Министър Динкова: Програмата за реклама на Черноморските общини се отразява положително и на хотелиерите

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com