Валери Симеонов: Толкова ли е важен клуб Левски, че по цял ден говорим за него

2085
Валери Симеонов: Толкова ли е важен клуб Левски, че по цял ден говорим за него
Снимка: БГНЕС

Преекспонираме всички телеграми от Дубай. Какво носят на парче подхвърляни новини от следствен човек? Това което се изнася са хвърчащи бележки и един смс-и, по стар ченгесарски способ. Това ли са новините на България? Ние трябва ли да се занимаваме с човек с 11 обвинения. Толкова ли е важен клуб Левски, че от сутрин до вечер да се занимаваме с него. То и зад BTV стоят други интереси, защо не се занимаваме с тях? Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира последните разкрития и скандали около Васил Божков и ФК Левски.

Не мисля, че сме имали по-успешен финансов министър от десетилетия, а за здравният министър Ананиев мога да дам много добра оценка дотолкова, че се съобразява с препоръките на Щаба, на лекарите. В това отношение го поздравявам, каза още Валери Симеонов.

За държавните бензиностанции:

Има желязна логика в тях. Ние всички сме потърпевши от ненормално високите цени на горивата. Виждаме че действа картел в България и го казвам направо. Трудно се установява това, но като видите разлика от 1 стотинка между бензиностанции, какво да си помислите. И маржът е между 60-70 ст. Това е чиста печалба. Над 80% от данъчните складове се държат от фирмата на Валентин Златев. Това не е нормално. Това създава пречка за конкуренцията. Пречи за преразпределянето на новите горива за другите фирми, обясни Симеонов. Той така и не отговори на въпроса обаче защо това не е коригирано с ефективен контрол до момента. Вместо това обясни - "появата на субект, който продава на по-ниски цени води до оздравителен процес на пазара"

За детските градини:

Не съм съгласен до голяма степен с отварянето на детските градини от петък. Не нам доколко е дал разрешение Щабът. Но тези хора ни преведоха през болестта, и сега с лека ръка да правят това. Българското общество традиционно живее с баба и дядо, които не можете да отделите. Има много голям риск. Надявам се да са добре обмислени мерките, но това са деца – тичат, прегръщат се. Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира отварянето на детските градини и ясли, които масово ще започнат да приемат деца от 26 май.

Моловете, фитнесите – друго е. В детските градини дали децата ще носят маски?, попита той. Децата са в ръцете на родителите си. Естествено, че няма да има тотална изолация, но виждаме как са насядали по парковете. Страхувам се да не стане като в Швеция и Великобритания.

Промените свързани с туризма

ГЕРБ опорочава наша идея за ваучерите, която ще бъде обсъдена на бюджетна комисия днес. "Предоставянето на ваучери е доста превратно променено от ГЕРБ чрез Медна Стоянова. Смятат, че предоставянето на ваучери на държавни служители ще донесе вреда, коментира лидерът на НФСБ.

А именно - държавните служители могат да ползват с ваучери само базата на собственото си ведомство. Как помагаме на туризма тогава. Трябва да има обороти, подчерта Симеонов.

Васил Божков пита с анкета дали да се направи електронен вот за акциите на "Левски"

Васил Божков създаде анкета, която да хвърли светлина върху настроенията относно бъдещия собственик на акциите на футболен клуб "Левски...

Мисля, че и сега има гласувани промени за туризма, които ще подпомогнат бранша – една от тях е рязкото смъкване на цените на шезлонгите и чадърите. Една част, много голяма, ще предлагат това безплатно. (Според министъра на туризма това са 15 плажа по Черноморието - бел.ред.), каза още той.

За заведенията и ресторантите

Намаляването на ДДС е естествено следствие след ограниченията, които наложи държавата. Заведенията бяха тотално затворени. Държавата дължи определен реверанс, за да им даде старт ударно да заработят. Да не говорим, че част от този бранш е част и от туризма. Сив сектор има навсякъде. Въпрос на контрол е това браншът да бъде изсветлен, коментира Симеонов. Факт е, че един бранш беше тотално съсипан – ресторантьорите. Да не забравяме и че мярката е временна. Все пак държавата силово го затвори, коментира още той.

Сега ако всички поискат? Нека искат, държавата трябва да балансира. Това е функцията на държавата да прецени за кого да намали ДДС-то, отговори Симеонов.

Не мисля, че решението беше взето заради страх от протести. Това е политическо решение. А и браншът показа че е разумен, показа, че търси диалог. Това предложение всъщност започна от НФСБ със законопроект, който внесохме на 21 април, каза още той.

Иван Гешев не вижда причина за проверка на Владислав Горанов

Като "поредната серия от един несвършващ сериал" главният прокурор Иван Гешев, в интервю за БНТ, определи действията на обвиняеми бизне...

Има проблем с българската общност в Украйна:

Според Симеонов се очертава сериозен проблем за българската общност в Украйна. Там започва административна реформа, която по думите на Симеонов се подготвя от 3 години. Първите стъпки са да се раздроби на 5 района - громади, Болград.

"Там е най-голямата официално регистрирана българска общност – между 200 и 450 000 човека. От пустиня, те са превърнали региона в рай. И в продължение на 200 г. те са живели компактно в района Болград. Това е бил неделим район, а сега се очаква той да се разцепи на 5 части – громади. Това ще бъде много тежък удар върху цялата ни диаспора там, кометира Симеонов и продължи: "Това е административна реформа, която се готви в Украйна от 3 години. И се оказва, че ще започне с българското малцинство, за да се обезличи болградската общност."

Имахме уговорка, през 2018 г с Порошенко, той пое ангажименти, подчерта още Симеонов.

"Аз като председател на комисията за приятелство с Украйна съм подготвил декларация, която ще внеса НС, с която българският парламент ще изрази своето несъгласие. А аз си поставям въпроса дали трябва да подкрепяме Украйна към ЕС и НАТО."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажове вече по закон трябва да са достъпни хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика