Ваня Григорова: Имам покани от различни партийни среди за кандидат за кмет на София

5190
Ваня Григорова: Имам покани от различни партийни среди за кандидат за кмет на София
Снимка: Actualno.com

„С мен бяха водени разговори от различни партии. Към момента не бих могла да кажа различно от това, че имам покани от различни партийни среди за кандидат за кмет на София от левия спектър“. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ Ваня Григорова, икономически съветник на КТ „Подкрепа“. Четири столични организации на БСП са номинирали Ваня Григорва за кмет на София, обявиха от столичната структура на Социалистическата партия.

„Десните среди намериха общ кандидат. Логично е и левите среди да търсят общо лице, с което да се явят на предстоящите местни избори. Дали ще съм аз, или друг – това е въпрос на разговори“, посочи тя.

Столичните социалисти си харесаха Ваня Григорова и Иван Таков за кандидат-кметове

Икономическият съветник на КТ "Подкрепа" Ваня Григорова и председателят на БСП - София Иван Таков получиха по четири номинации за канди...

„Смятам, че трябва да се провежда социална политика, насочена към гражданите и работещите в София. За мен като гражданин и личност, която е обществено активна от много години, на мен ми липсва тази политика. Дали ще се съглася – не мога да кажа сега“, обясни Ваня Григорова.

Според нея в София през последните години местната политика е противоречива. „Местна и национална политика се допълват. Не беше направено това, че не се върна ВиК дружеството в София в общински ръце. Не знам защо все още не се преминава към това. Не знам защо почистването на София в общински ръце. Това е неолибералната посока, в която България се движеше“, обясни икономическият съветник на КТ „Подкрепа“.

„Не биваше да се случва такава политическа заигравка. Това е дъвка за политикани. Против съм премахването на паметника на Съветската армия“, каза още тя. „Васил Терзиев е основен опонент на политиката, която аз смятам, че трябва да се води. Той обяви, че София трябва да е продукт, който да е конкурентен на европейския пазар. Не считам, че столицата на България трябва да се разглежда като продукт“, подчерта Ваня Григорова.

„През последните две години печалбите са нараснали от 27 млрд. лева на 47 млрд. лева. 20 млрд. ръст, което е 100% увеличение. Тези печалби си остават в частни ръце, но държавата трябва да преразпределя и да не оставя гражданите на носят тежестта на кризата. Управляващите отказаха да наложат данък върху свръхпечалбите, откъдето в държавния бюджет трябваше да влязат 2,4 млрд. лева. Това е едно от нещата, които казах и срещу което Асен Василев реагира бурно и започна да се надвиква с мен“, обясни икономическият съветник на КТ „Подкрепа“.

Ваня Григорова за Бюджет 2023: Ще се реже на живо месо

"Основната ни цел не е дефицитът да бъде нисък, а трудовите възнаграждения да се увеличават, да се укрепват осигурителните права на раб...

„Той се опита да ме прекъсне и да наложи собствената си интерпретация. Опасявам се, че се чувства несигурен за това, в което се опитва да убеди обществото и се опитва да го направи с надвикване“, каза още Григорова. „За нас е смущаващо, че 3% дефицит в бюджета е поставено като самоцел без значение цената“, добави икономистът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика