Владислав Горанов: Нямаме основание да вземем толкова крайна позиция спрямо Валери Симеонов

6781
Владислав Горанов: Нямаме основание да вземем толкова крайна позиция спрямо Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

"Думите които той изрече, аз не мога да защитавам подобна позиция, но твърдението на Симеонов, че изреченото от него е извън контекста и неговото поведение през цялото време, свързано с дебатите по отношение на Законите за хората с увреждания, не ни дава основание да вземем толкова крайна позиция." Това каза министърът на финансите Владислав Горанов.

"Със сигурност, ако Валери Симеонов излезе от изпълнителната власт, не е ясно по какъв начин ще функционира оттам насетне малката коалиция в голямата. Това създава определени предпоставки за нестабилност. На този етап предпочитаме да няма промени в коалицията, по начина, по който тя е формирана.", допълни още той в интервю за BTV.

Министрите с първи коментари за бюджетните закони за 2019 г.

"През 2019 г. се очаква Брутният вътрешен продукт да стигне 3.7%." Това каза финансовият министър Владислав Горанов, след извънредното ...

"150 млн. са добавени към общите разходи, които са около 2 млрд. за хората с увреждания, като в тях са включени надбавки, пенсии. Тези 150 млн. ще дадат възможност за хората, които са над 18-годишна възраст, но са все толкова трудно социално, да получат едни базов минимален доход", посочи още той.

По думите му по този начин се получава един доход, който не може напълно да подсигури финансовата нужда на семейството, но е стъпка напред към по-доброто. Владислав Горанов изтъкна, че искането на оставката на Валери Симеонов не е извън техния обсег и дебат. 

Според Горанов отказът на БСП да влиза в парламентарна зала до оставката на вицепремиера Валери Симеонов е лицемерен.

"Имаме достатъчно мнозинство в българския парламент, за да може да започне той работа. Това е технология на парламентаризма, използвана в миналото от страна на ГЕРБ. Само, че ние тогава не се появявахме в Народното събрание и не участвахме в дебатите, сега те са избрали такъв подход“, посочи Горанов. Той каза, че БСП иска оставка на цялото правителство и това според него е нормалната роля на опозицията.

До 2021 г. ще има още смени на министри, обяви Владислав Горанов

Решението е на премиера, познавам ги и тримата. Мисля, че са добри решения. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в ефира н...

Ще има ли Коледни надбавки за пенсионерите?

"Приходната част на бюджета за тази година върви много добре. В министерството на труда се работи вече по темата за коледните добавки. Там трябва да се разработят различни варианти и ще се обединим около най-добрият. Предполагам, че до няколко седмици ще внесем предложение в Министерски съвет да бъдат отпуснати средства за коледни добавки. Темата на дебатите е колко точно ще бъде сумата, но по първоначални изчисления тя ще е същата като за великденските добавки. Общо говоря за около 50 млн. лева, които ще бъдат разпределени", каза министърът в отговор на въпрос дали тази година пенсионерите ще получат коледни добавки.

Защо Мая Манолова остава без охрана?

"Хората трябва да разберат, че цената на горивата не зависят от правителството. НСО е една скъпа таксиметрова компания. Точно за това в новия бюджет има текстове, с които тази практика се прекратява. Няма нищо целенасочено срещу омбудсмана. Тя ползва само кола и шофьор. Няма данни за заплахи към нея и не ползва охрана. За това казвам, че това е дно скъпо такси. Аз не ползвам кола от НСО. В правителство има и други колеги, които са се отказали. Нямам нищо против да се проведе дебат колите и шофьорите на НСО да отпаднат и за министрите", обясни Горанов.

Ден 10 от протеста на майките: "Оставка или беля!"

"Оставка или беля!" Под това мото, в унисон с Хелоуин, протече днешният пореден протест на майките на деца с увреждания от инициативата...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика