Външно предупреди за транспортни затруднения в Германия, Гърция и Италия

2101
Външно предупреди за транспортни затруднения в Германия, Гърция и Италия
Снимка: БГНЕС

Ситуационният център на Министерството на външните работи предупреждава за възможни транспортни затруднения в Германия, Гърция и Италия.

Германия

По информация от страницата на летище Берлин-Бранденбург, поради стачка на 1 февруари няма да бъдат възможни излитания на 11 летища във Федерална република Германия - в Берлин, Хамбург, Бремен, Хановер, Кьолн, Дюселдорф, Лайпциг, Дрезден, Ерфурт, Франкфурт/Майн и Щутгарт. Засегнатите пътници са помолени да се свържат със своята авиокомпания за информация относно презаписване и алтернативни опции за пътуване. Има вероятност да бъдат засегнати и пристигащите полети. 

Още: Машинистите на влакове в Германия започнаха 3-дневна стачка

При необходимост от съдействие, българските граждани в Федерална република Германия, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Берлин на тел.: +49 30 201 0922;, както и на телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +49 172 888 10 56. Сигнали могат да се подават и на имейл адреса на Консулската служба към Посолството: BDS@bgrberlin.de 

Консулско съдействие може да бъде получено и от Генералното консулство в Мюнхен, на следните телефонни номера: +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15, както и на имейл адрес: Consulate.Munchen@mfa.bg 

Гърция

В периода 1-4 февруари земеделски стопани ще имат мирен протест с участието на 300 селскостопански машини в Солун, Гърция около Международния солунски панаир по повод международното изложение „Агротика“. Движението в града няма да бъде блокирано, но е възможно да има неудобства и задръствания. Предвидено е засилено полицейско присъствие в централните части. В сутрешните часове на 1 февруари по главния път Серес-Солун ще се придвижва колона от земеделска техника с полицейски конвой за участие в протеста. От външното ни министерство съветват българите да се съобразяват с препоръките на полицейските власти и да избягват райони с активни протести.

Още: Хиляди останаха без ток във Франция, след като протестиращи прекъснаха електрозахранването

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, както и към генералното консулство в Солун на тел. +30 2310 829 210 и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: embassy.athens@mfa.bg; embassbg@otenet.gr; consular.athens@mfa.bg; Consulate.Thessaloniki@mfa.bg.

Италия

Протестът на земеделците в Италия продължава, за момента - до 3 февруари, обхващайки вече цялата територия на страната - от Сардиния до Ломбардия, между Синалунга (Сиена) и Фояно делла Киана (Арецо), в Тоскана, от Емилия-Романя до Сицилия, минавайки през Умбрия и Абруцо и Лацио. Трактори се струпват и пред изхода на магистралата Мелегнано.

Демонстрациите протичат организирано, съобщава се за забавяне на трафика в някои райони, но без особени неудобства за движението по пътищата, под наблюдението на полицейските сили. МВнР препоръчва гражданите да се съобразяват с препоръките на полицейските власти и да избягват райони с активни протести.

Още: Стачки блокират полетите в Европа навръх Великден

При необходимост от съдействие, българските граждани могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Рим, на следните номера: тел.: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643, както и на мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +39 349 492 7764. Сигнали могат да се подават и на имейл адреса на Консулската служба към Посолството: embassy@bulemb.it

Триста трактора от различни райони на гръцката област Северна Македония се очаква да се съберат утре пред Международния панаир в Солун, съобщи АНА-МПА. Протестът на гръцки земеделци, който започна от пострадалите от наводненията в Тесалия стопани, се разширява с по-общи искания за подкрепа и защита на сектора. Очаква се тракторите да останат пред изложбения комплекс до закриването на изложението на 4 февруари. 

Още: Стотици отменени полети заради стачките на германски летища

Фермерите в Италия протестират срещу вредните според тях европейски селскостопански политики. Протестите са резултат от демонстрации в други части на Европа като Германия, Белгия и Франция, където земеделски производители блокираха пътища и магистрали със селскостопанска техника и създадоха значителни проблеми за движението, протестирайки срещу ниското заплащане, ценовия натиск, екологичните регулации и политиките за свободна търговия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика