"Възраждане": Научаваме важна информация по делото за заличаването ни от медия

9955
"Възраждане": Научаваме важна информация по делото за заличаването ни от медия
Снимка: Пресцентър на Възраждане

В държавата на мафията, където редът и законността съществуват само и единствено като имагинерно понятие, се случва за втори път в българската историята да се извършва процес по заличаване на партия. В същата тази държава се счита за норма партията – "Възраждане", която е страна по съдебното делото, да бъде уведомявана за неговия ход не по реда, който е утвърден със закон, а чрез медиите", пишат в обръщение до медиите от партията.

Институциите са използвани за натиск, а работещите в тях лаконично изпълняват буквата на заповедта, забравяйки за силата на закона. Вероятно страдат от амнезия, поради която са забравили какво са научили в университета, забравили са и клетвите, които са давали пред Родината и българския народ. Амнезия, която оправдават с приоритет номер едно – да нахранят семействата си и да се затворят зад вратите на домовете си. Същите онези домове, които приличат на малки килии на нищетата, за които мечтаят, купуват на кредит и цял живот робуват на неправдата, за да го изплатят.

В тази държава, задушавана в „прегръдките“ на мафията, "Възраждане" получи информация за съдебното дело по заличаването на партията чрез новинарски сайт. „Сензационната“ новина е под жълто-червено заглавие, цветове типични за този вид медии. Извадка от статията съдържа важна информация:

„На 30 ноември тръгва делото по заличаването на партия Възраждане…….Наш източник от средите на Темида ни изпрати детайли около съдебната сага. Делото е с входящ номер 273974 от 15.10.2020 г., като съдът вече е насрочил първото съдебно заседание на 30.11.2020 г. от 10:00 ч., за когато са призовани страните по делото. “

"Възраждане" като страна по делото получава информация за пръв път от тази публикувана „сензационна“ новина. Така е в държавата на мафията, прецеденти в българската история, като опит да се заличи партия в уж „демократични времена“, се наричат сензация. Очевидно е, че тук словото не е никак свободно, а медийното влияние се използва в посоката, която противоречи на Етичния кодекс на българските журналисти", пишат още от партията.

"В същата тази медия са попълнени подробности от съдебното дело, но "Възраждане" не е потърсена за гледна точка по публикуваното. Въпреки това от него стават ясни няколко неща:

- Съдът допуска едва 6 свидетели на "Възраждане" от поисканите да бъдат допуснати 54.

- Съвсем естествено тази бройка свидетели е значително по-малка от посочените от прокуратурата като ищец 120 недействителни подписа.

- За експертите по математика е ясно точно колко незначително може да бъде съотношението 120:6.

- За експертите, познаващи съдебната система, това означава едно: "Възраждане" е обречена, защото допуснатият от съда брой свидетели не е достатъчен, за да докаже неистинността на твърденията на прокуратурата.

Ограничено е правото на глас на останалите 48 свидетели, които не са допускани от съда, за да разкажат как са били притиснати, заплашвани и манипулирани от ДАНС. Целта на агентите по държавна сигурност е била една: да принудят учредителите на Възраждане да „забравят“, че са присъствали на учредително събрание.

"Възраждане" предлага пакет от мерки за излизане на България от кризата

Партия "Възраждане" представи пакет от мерки, които да се предприемат за излизане на България от кризата и преосноваване на българската...

Ето няколко актуални разпита, които са се случили в „демократична“ България през 2020 г.:

- „Дойдоха едни мъже и изведоха мен и дъщеря ми от черквата. Казаха ни, че сега трябва да разкажем за едни пари, дето сме ги взели преди 6 години и трябва да ги връщаме. Ние не знаехме за какво говорят и бяхме много изплашени. Заплашваха ни жестоко, нас и близките. По едно време спряхме да чуваме какво ни говорят. Накрая казаха, че ще можем да си живеем спокойно, ако кажем, че не сме били на учредителното събрание на Възраждане и се откажем от подписите си. Отказахме се. Беше много страшно, съжаляваме.“

- „Дойдоха при мен и ми казаха, че ще загубя работата си. Аз няма как да храня семейството си и да си плащам кредитите. Огънах се. Съжалявам.“

- „Дойдоха едни мъже и ме заплашваха, аз съм много възрастен, изплаших се, три дни бях с високо кръвно, беше много страшно “

На 30 ноември Темида избира да е със запушени уши. Съдът отказва да чуе тези 54 истински истории на българи, чиито деди са проливали кръвта си за България, за да я предадат на децата си, а те на своите деца. Български граждани, които плащат данъците си, за да може мафията, която е заграбила България, да плаща на хора, които да ги притискат и тормозят.

От партия "Възраждане" влязоха в Съдебната палата, за да връчат оставката на Гешев (ВИДЕО)

От партия "Възраждане" търсят главният прокурор в Съдебната палата, за да му връчат оставката, стана ясно от видео на лидера на партият...

Друг абсолютен прецедент в работата на Софийски градски съд е бързината, с която насрочва дата за делото за заличаването на политическата партия. "Възраждане" внесе своята писмена защита на 15 октомври 2020 г. Едва след няколко дни съдът насрочва дата на делото – 30 ноември 2020 г. Всеки софийски юрист знае, че в Софийски градски съд заседанията се насрочват поне няколко месеца след подаване на становището.

"Днес заличават Възраждане, утре ще затворят нечий бизнес, защото не им е изгоден, в други ден ГДБОП „случайно“ ще обърка дома Ви – онази килийка, която вероятно още изплащате и ще влезе и при Вас и семейството Ви.

Там, където няма ред и законност, няма демокрация, няма държавност и няма сигурност за нито един от нас - от политическия лидер до редовия гражданин.

Огромен държавен ресурс е изразходван в последните десет месеца, за да бъде притискан лидера на "Възраждане", членовете и учредителите на партията. Активното мероприятие по заличаването на партията ще бъде доведено до край.

Нека днес не допускаме да бъде заличена партия Възраждане. Нека не допускаме в днешните времена да се случат събития, които са се случили през 1947 г., когато партия БЗНС Никола Петков е заличена, а лидерът ѝ убит, посочват още от партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Последен ден за регистрация на партиите за изборите 2 в 1

Кабинетът "Главчев" на първа среща със земеделския сектор

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика