За Валери Симеонов е нормално да има пречки пред вота на българите в чужбина

2794
За Валери Симеонов е нормално да има пречки пред вота на българите в чужбина
Снимка: БГНЕС

Снощи сме се договорили и ще бъде гласуван след час текст, съобразно който българските граждани ще гласуват само в посолства и консулства, където няма да има ограничение на секциите. За страните от Европейския съюз няма да има ограничение на секциите. В останалите държави като Турция САЩ и Канада ще може да се гласува във всички градове с население над 1 млн. души. В тях ще има по една секция. Това е общо решение и ще бъде прието. Това каза лидерът на Патриотичен фронт Валери Симеонов.

Той допълни, че отпада предложението за 50 секции. На въпрос на водещия в сутрешния блок на bTV: "Тогава какво ограничавате?" Симеонов загадъчно отговори: "Ще видите..."

Симеонов: Ловците на мигранти са ниско ниво мутренски бригади на Бургас и Ямбол

Отрядите, които залавят мигранти по границата са част от трафикантска мрежа и получават по 500 евро на човек. Това каза пред bTV Георги...

Според Симеонов никой не наказва българите в чужбина: "Видяхме кой скочи, агитката на Радан Кънев, това не му прави чест и и се навря точно сред тях, според мен той ги организира, шепата хора, с които трябва да се съобразяваме."

Депутатът направи сравнение с група екскурзианти, които отиват на почивка на о-в Пукет в Тайланд: "И по силата на този закон България е длъжна да открие секция, това нормално ли е? В Антарктида има 20 българи и за тях ли да се отваря секция? Не е нормално".

Симеонов бе категоричен, че "няма такива държави, които да откриват секции в чужбина, не го прави никоя голяма развита държава в ЕС, това са излишни средства."

Съпредседателят на ПФ си позволи да коментира мнението на посланика ни в Турция Надежда Нейнски, която преди дни заяви, че един закон не може да обслужва партийни интереси. "Предложил съм на Борисов тази да бъде отзована и да бъде назначен друг човек. С това си поведение тя защитава интересите на турската държава и по тази причина тя трябва да бъде отзована", обясни лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов видя Турция като източник на радикален ислям

Естествено, че ще има ефект. Всеки закон, който се спазва, има ефект. Има забрана да се носи бурка в редица други държави – Франц...

Симеонов допълни, че е предложил субсидиите за партиите да бъдат намалени наполовина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика