Захариева ще предложи в сряда на МС отхвърления проект на Закона за съдебната власт

1290
Захариева ще предложи в сряда на МС отхвърления проект на Закона за съдебната власт
Снимка: БГНЕС

"Аз наистина не разбрах какво не съгласува ВСС. Факт е, че аз не съм следила заседанието в подробности, но се запознах като се върнах от Люксембург, където бях на съвет и където приехме изключително важни неща включително и във връзка с поредния атентат. Споразумението например с ЕК и големите доставчици на интернет за езика на омразата, за самообучението чрез интернет . Доста лесно е всеки един човек да се сдобие с оръжие и да влезе в един бар и да застреля 50 човека. Не бива да се случват такива неща и ние трябва да сме внимателни."

Това каза министърът на правосъдието Екатерина Захариева във връзка с отхвърления в четвъртък проект от ВСС в Закона за съдебната власт в ефира на „Денят започва” по БНТ, заяви правосъдният министър.

Захариева: Няма напрежение между нас и ЕК

Така, както в правилата на Съвета за съдебна реформа е записано, съм поканила всички политически партии. Когато се обсъждат законодат...

„Този законопроект се обсъжда повече от 3 месеца. Отделно от това ВСС участва и в работните групи, участва и в заседанието продължило над 40 часа – на 4 заседания на Съвета за съдебна реформа. Чух абсурдни предложения и коментари на текстове, които те са предложили. Още, когато обсъждахме проекта преди внасяне на Съвет за съдебна реформа на заседание на ВСС, не на заседание на Съвет за съдебна реформа, ВСС предложи този вариант на текст за оценка на членовете на ВСС”, подчерта Захариева.

„Точно там са имали бурни дебати по този текст, единодушно не са го одобрили и редица други текстове, които са дошли в дебат на работни групи и предложени от самия ВСС. Дори един от членовете е предложил нещо абсурдно – да не го съгласуват, защото противоречало на сегашния закон, че нали го изменяме сегашния закон”, уточни правосъдният министър.

„Аз се надявам ако има някакви конструктивни предложения те да бъдат изпратени днес най-късно, защото вече две седмици след Съвет за съдебна реформа този законопроект е на поредното обсъждане. Надявам се да е станало някакво недоразумение и все пак, когато влезе в парламента да имат по конструктивна позиция, защото в противен случай както един от членовете на ВСС беше казал никой няма да ги слуша вече”, каза още министър Захариева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика