Зеленогорски: Предлагаме на ГЕРБ анекс към коалиционното споразумение, гарантиращ темпото на реформите

2424
Зеленогорски: Предлагаме на ГЕРБ анекс към коалиционното споразумение, гарантиращ темпото на реформите
Снимка: БГНЕС

Предлагаме на колегите от ГЕРБ анекс към коалиционното споразумение, който да гарантира темпото на постигане на реформите. Това каза в декларация от трибуната на НС съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски.

„През 2016 г. от ПГ на РБ настояваме за ускоряване на реформите в ключовите сектори – съдебна власт, здравеопазване, образование, реформата в администрацията, пенсионната реформа. Предишната година беше положена основа на реформаторските процеси“, заяви от трибуната Найден Зеленогорски, цитиран от Фокус.

Министрите от РБ и 14 депутати подписаха актуализацията на споразумението с ГЕРБ

Всички министри от Реформаторския блок и 14 депутати от парламентарната група са подписали до този момент предложената от Движение "Бъл...

„Предстои година, която бих нарекъл година на ускорението и растежа. България има нужда от сигурност за живота и имуществото на хората, за бизнеса - сигурност през дълбоки реформи. Ние от РБ осъждаме атентатите в Истанбул с множество жертви. Борбата с тероризма трябва да бъде основен приоритет. РБ има амбицията за по-решителни реформи и по-категорични действия в защита на националната ни сигурност. Предлагаме на колегите от ГЕРБ анекс към коалиционното споразумение, което да гарантира темпото на постигането на реформите“, посочи Зеленогорски.

По думите му това означава, че българските граждани, медиите и коалиционните партньорите, ще могат да проверят степента на изпълнение на реализираните реформи.

„Динамичните и плаващи мнозинства могат да се окажат плаващи пясъци за управляващите“, добави Зеленогорски.

Зеленогорски заяви, че от РБ очакват бързи и категорични действия от новия министър на правосъдието. „Борбата с корупцията не е политика на една или друга партия, а общонационален проблем и засяга всички в тази зала“, каза още Зеленогорски.

Кънев не отиде на срещата на Реформаторския блок

Реформаторският блок събра партиите, които влизат в него, на Изпълнителен съвет, който се провежда в централата на СДС на столичната ул...

В тази посока той заяви, че в НС ще се постигне пробив и призова партиите да демонстрират политическа воля за предотвратяване на корупцията като подкрепят Закона за борба с корупцията. "Бих искал повече колеги да се убедят, че ускоряването на реформите няма друга алтернатива. Разчитам на добър диалог в парламента в процеса на постигането на баланса между сигурност и свобода", добави Зеленогорски и пожела успешен парламентарен сезон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика