10 Не!Ща, в които да инвестираме Седемдесет и трито стотинки

6382
10 Не!Ща, в които да инвестираме Седемдесет и трито стотинки
Снимка: iStock/Guliver

Случихме на Деляни. Имаме си проправителствен Делян Пеевски и антиправителствен Делян Добрев. Евроатлантици от сой и работещи заедно за добруването ни като нация. А с какво се римува нация? С дерогация.

Златният дъжд, наречен 73 стотинки на литър, ще ни зарадва тамън за най-светлите празници. Дали за Коледа или Великден не е ясно, нито за коя година точно, но със сигурност предстои и няма къде да мърдат или ходят. Ако другите балъци инвестират в крипто, NFT или китайския имотен балон, то българите се доказахме като най-умната нация и инвестирахме в руски горива на надути цени и сега започва да ни капе.

Но какво да правим с тези пари изневиделица? Прекалено хубаво не е на хубаво и е редно да ги похарчим за нещо, преди да ни ги откраднат или инфлацията да ни изяде.

Още: Думата на Шиши е закон, тялото му - парламент! Алелуя!

***

1. Да купим още руски горива. Изпиваме ги. Връщаме бутилките. И хоп - още по 73 стотинки. Перпетуум мобиле на парите.

2. Да направим безплатни тоалетни. Да, кметската кампания свърши и лайнометите се загащиха, но България има дефицит на читави публични тоалетни, а където има, освен в моловете, струват майка си и баща си. А и Путин ще пикае газ, ако разбере, че го щавим, за да ачкаме и чуркаме на чистичко и новичко.

3. Космическа програма. Може би ще се обединим като народ, независимо от своите полови пристрастия, футболни самоопределения, геополитически джендъри и фетиши спрямо орехите в таратора, ако започнем една държавна всенародна програма за покоряването на Марс. Марс е български, да го заселим с наши инфлуенсъри от инстаграм, тик-ток и телевизионни реалитита за оцеляване и танцуване!

Още: 10 Не!Ща, които Васил Терзиев да ремонтира и построи като за начало

4. Скулптура от стотинки. При тая инфлация монетите със стойност под 1 лев са практически досадни и само тежат в народните портмонета. Но ако съешим всичките, може да направим гигантска статуя и най-после да възстановим Бронзовата къща, която радваше нацията на мястото на катурнатия Мавзолей.

5. Да ги доверим на ръководството на БФС. Предстои нов квалификационен цикъл и при правилни залози на точен резултат, обръщалки и точен брой голове след 75 минута много бързо седемдесет и тритяхто стотинки ще набъбне до един сак с пари.

6. Да използваме спортната зала в Бургас като касичка. Ако спестим в нея тия пари, може да си купим страхотни неща, когато порастем. Или да заведем първото си гадже на Нова година във Велинград, ако някога имаме национално гадже. Но защо примерно да не ухажваме Косово?

7. Блек фрайдей и в сряда. Американците ще бъдат стъписани от комерсиалния размах на българите, ако си наредим втора промоция за месеца.

Още: Колонката на Данчо Полицая

8. Хайвер. Да се поглезим с нещо, и ние сме хора. Веднъж се живее. Зелен хайвер, че се пости сега.

9. Да завършим със стотинките магистрала Хемус. Плътни са и не се износват като горния асфалтов слой. А и асфалтовата ядка не е толкова вкусна, колкото монетковата.

10. Да ги дадем за благотворителност. Това не е сериозно, а е само с цел да ви стъписа, ако много сте се размрънкали как никое от предните не ви трогва. Върнете се и си изберете, защото накрая ще се вдигне с тия пари детска болница или нещо друго скучно и тъжно.

 

Още: Биби от острова на карикатурата

Автор: Самуил Петканов, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

10 сглобки, които заслужаваме

Пуделът на Мата Хари

Сладко е да си европлювалник, когато ЕС ти плаща сметката

Предлагаме експеримент

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

10 сглобки, които заслужаваме
10 сглобки, които заслужаваме

Изборите чукат по джама на нацията като демон, който ни пречи да спинкаме спокойно. Какво утро ни очаква? Ще изгрее ли повече слънце за нас или сме...