Британия и ЕС - две заклещени кучета

9942
Британия и ЕС - две заклещени кучета
Снимка: iStock

Докато едни се мъчат преко сили да влязат в Обетования ЕС, Великобритания пък още по-усилено и безрезултатно се опитва да излезе от същия свещен Съюз.

Повече от три години след референдума на Острова, с който се реши британците да се изхлузят от ЕС, те са все така заклещени вътре - подобно на две кучета преживели интимното неудобство на “заклещването”.

Може би не всички наши читатели са наблюдавали този феномен при любовта на най-добрия приятел на човека с най-добрата му приятелка - кучката.

При полово сношение между заради особеностите на мъжката анатомия при кучетата се получава т.нар. заклещване, което съвсем не е най-приятната част от интимната близост.

Според специализираната литература често пъти заклещването продължава много по-дълго от самия акт на полово съчетаване и съвсем не предизвиква поетични трепети за химни във възхвала на природата. По-точно казано - грозна гледка е.

Кинолозите също съветват, докато кучетата са заклещени, в никакъв случай да не се разделят насила, защото това може да предизвика ужасни травми.

Види се - излизането от Съюза без сделка би било също тъй болезнено и травматично, затова Лондон и Брюксел се въздържат от резки движения.

Засега няма изгледи да се отклещят скоро - последната “сигурна дата”, след която щеше окончателно да се излиза от ЕС със сделкa или без, беше 31 октомври.

Като се има предвид, че активното членство на Великобритания в ЕС и Европейската икономическа общност датира от 1973 - не ми се мисли колко дълго още могат да останат заклещени!

След 31 октомври стратегическите разговори за отклещване продължават все така съсредоточено, само “екипът на ЕК за преговори по Брекзит” се трансформира в “работна група за отношения с Обединеното кралство” - пак оглавена от Мишел Барние.

Но пък докато Брюксел и Лондон са съсредоточени в сложното си отклещване, току-виж Бойко Борисов успял в залисията да ни мушне в Шенген!

Само някак трябва да се отклони вниманието на Холандия, която хич не ще да кандиса и все ни пердаши с шенгенската бариера през устата.

 

Автор: Франсис Фукушима-Хашимото, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...