Цветанов отново невинен

15661
Цветанов отново невинен
Снимка: Ива Иванова/ Аctualno.com

Действителен случай. Питали една мутра как си е купила мерцедес. Продадох си, вика, аудито. А аудито как купи? Продадох си форда. А за форда пари откъде? Продадох си ладата. А ладата? А, не, ладата вече си я излежах!

През 2019 г. репортери на "Свободна Европа", съвместно с експерти на „Антикорупционен фонд“, разкриха, че Цветанов се е сдобил с луксозен мезонет със собствен асансьор, като прехвърлил на продавача "Артекс" два от своите стари апартаменти. По тази схема квадратът му легнал по 627 евро. В „Изток“!

Спецпрокуратурата образува предварителна проверка и накрая излезе с постановление, че няма да образува досъдебно производство. Нещо повече. Предреши намесата и на посестримите си: „Данните по преписката не предполагат ангажиране компетентността и на друга прокуратура.“

Ако си затвориш едното око… Пък ако ги затвориш и двете… Тогава няма как да забележиш някои неща, като например сериозните съмнения за търговия с влияние от страна на Цветанов по повод разрешителното за строеж на сградата "Златен век" на "Артекс" в "Лозенец".

Започвайки с горния виц исках да напомня какво съм писал през есента на 2010 г: „Цецко, дето цял живот е работил като милиционер, а и жена му също, купил 6 апартамента (с два гаража) в столицата, имал и триетажна къща в с. Шума, гори и поляна... И 124 бона спестени имал! Шефът на НАП Стефанов вика, че нямало драма – Цецо бил спечелил 130 хил. лева от консултантски услуги по хармонизиране на българското и европейското законодателство.

Верно? Цецо, дето носел папките? Познавал и българското, и европейското и ги хармонизирал?!

“От 2000 до 2009 г. семейството на Цветанов е получило общо 385 000 лв., платило е 64 000 данъци и са останали 320 000 лв.”, обяснява Стефанов.

През това време сем. Цветанови е вечеряло шума, която Цецко е брал, докато си е почивал от консултациите, допълва д-р Филипов.

Да напомня също, че през март 2009 г. Цветанов обясни, че ГЕРБ ще финансират предстоящите през есента избори, като теглят кредит срещу ипотека на къщата на Бойко и апартаментчето на Цецо. Еднинкото апартаментче, другите бяха още в нелегалност.

Проверка през октомври 2009 г. показа, че Борисов няма кредити, а Цветанов е теглил 59 хил. евро, за да си купи апартамент. Даже два, в кв. „Изток“, с обща квадратура 228 кв.м.

Още навремето обобщих: „Руснаците имат израз: Не тро́нь говно́, а то воня́ть бу́дет!

Будет, будет… Пусть всегда будет…“

Ако не се появи ново говно, което да го надмирише…

Лани „Бивол“ писа, че проверка на КОНПИ за шестте апартамента на Цветанови приключила през 2015 г. със заключението, че има несъответствие от 119 000 лв., но е била прекратена, защото сумата не надвишава прага за конфискация от 250 000 лв. От КОНПИ приложили различни счетоводни еквилибристики, за да сведат несъответствието само до 119 000 лв. В действителност на Цецо му се губели приходни документи за над 500 000 лв. Освен това в доклада имало данни от проверка на НАП, констатирала укриване на данъци в особено големи размери, за което обаче Цветанов не бил обвинен.

Та с цялата тази увертюра исках да кажа, че в аферата „Апартаментгейт“, развихрила се през 2019 г., и Цветанов, и прокуратурата, и КПКОНПИ се държат така, сякаш Цветанов вече се е издължил към Наказателния кодекс за предишните си покупки и сега почва на чисто.

С характерната за българската политическа класа наглост Цецерон заяви на 29 март 2019 г.: „He ce чyвcтвaм нaĸaзaн, зaщoтo нямa ĸoй дa мe нaĸaжe.“ Което ядоса Борисов: "Как може да каже такова нещо, че няма кой да го накаже. Може да го накаже Господ, могат да го накажат хората, мога да го накажа и аз.“

Цецерон се прости с поста зам.-председател на ГЕРБ, а също и този на шеф на ПГ на партията.

В момента ръководи основания от него мозъчен тръст „Евро-атлантически център за сигурност“.

Цветанов и мозъчен тръст?!

За Цецерон всички комплиментарни епитети от рода на „градинска лейка“, „водосточна тръба“ и т.н. могат да се употребят, без да бъдат сметнати за преувеличение. И се чудиш на какво отгоре е тръгнал да прави партия, да става премиер, да ни управлява… Цветанов премиер?! Това е удар под интелекта дори на онези двайсет и няколко процента, които традиционно избират Борисов.

"Много хора желаят да се направи нов политически проект".

Той желае, а многото хора са просовидения на гладна кокошка! Искрено се надявам, че историята няма да ни се изплези за пореден път!

 

Автор: д-р Тони-Филипов, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...